Welkom op onze website

 

 Interesse in onze school?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en inschrijvingen.

Eetfestijn

Op 12 en 13 november organiseren we naar jaarlijkse gewoonte ons eetfestijn. Dit jaar kan het eetfestijn weer naar gewoonte doorgaan in de Willem Tell en kan je ter plaatse komen eten.

We bieden jullie dit jaar ook de mogelijkheid tot afhaal aan. Bestellingen kan je plaatsen via volgende link:    Hoogstraat 6 - EetfestijnTakeAway

 

Techniek in het eerste leerjaar

Onze eersteklassers sloegen de handen in het elkaar tijdens de les techniek. Ze leerden hoe ze een hamer best gebruiken en timmerden de eerste letters van hun naam.

Kunnen wij het maken? Nou en of! 

Lees meer...

Start in het eerste leerjaar

Voor de leerlingen van het eerste leerjaar was het een spannende week. Voor het eerst naar de lagere school, samen met mol en beer...

Dikke proficiat, jullie zijn goed gestart!

Lees meer...

Eerste graad op stap

De eerste graad trok erop uit om het einde van het schooljaar te vieren. Picknicken in het baljuwhuis en ravotten in de tuin. Ook een lekker ijsje als afsluiter mocht niet ontbreken. 

Lees meer...

Moederdag 1L

Hoe zouden we mama kunnen verwennen? De leerlingen van het eerste leerjaar staken de handen uit de mouwen en maakten zelf een scrub. We mengden suiker, olijfolie, honing en geurolie door elkaar en dan de potjes vullen maar. Lang leve mama! 

Lees meer...

Lente in het eerste leerjaar

De laatste weken hing er in het 1e leerjaar al een heuse lentesfeer! We gingen aan de slag met klei en maakten een paaskuiken. We zaaiden tuinkers en maakten van ons zaaibakje een heuse paashaas. We hebben ook kruiden geplant (munt, peterselie, rozemarijn, tijm en basilicum) en leerden hoe we deze best verzorgen. Klaar dus voor de lente! 

Lees meer...

Hoeden 1L

In het eerste leerjaar gingen we tijdens de lessen beweging en drama aan de slag met hoeden. We leefden ons in in onze personages en hielden een hoedenmodeshow. We werkten ook rond de 4 gevoelens: bang, blij, boos en verdrietig. Welk gevoel beelden wij hier uit?

Lees meer...

Kerst in het 1ste leerjaar

De leerlingen van het 1ste leerjaar waren de laatste schooldag in volle kerstsfeer... We zongen samen kerstliedjes en genoten van een lekker kerstontbijt. Daarna deden we mee aan de actie van de gemeente om kerstkaartjes te maken voor bewoners van het woonzorgcentrum. Zo staken we in deze coronatijd de bewoners een hart onder de riem.
We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2021!

Lees meer...

Sportklassen 1L

Op 15 en 16 oktober gingen onze eersteklassers op sportklassen te Ninove. Het werden twee leuke dagen vol sport en plezier!

Lees meer...

We gaan naar Nederland!

In het 1e lj werkten we tijdens de projectweek rond Nederland. We proefden poffertjes, kaas en haring. We leerden over klompen, windmolens, ijsschaatsen en vanwaar de oranje kleur komt. We gingen zelf Delfts Blauw ontwerpen en leerden het volksdansje van '2 emmertjes water halen'. Zoveel te leren en zoveel te vertellen over ons gezellig buurland!
 

Lees meer...

Een heer in het verkeer!

 

De leerlingen van het 1e lj gingen op stap rond de school. Welke verkeersborden staan er? Wat betekent 'Kiss and ride'? Waar is de plaats van de voetganger, de fietser, de auto, ...? Hoe steken we veilig over?
 

Lees meer...

Techniek in het 1e leerjaar

 

Hoe houd ik een hamer vast? Hoe gebruik ik de nagels? Waar houd ik rekening mee?
De leerlingen van het eerste leerjaar gingen aan het timmeren en maakten de eerste letter van hun naam.
 

Lees meer...

meter en peter 1L - 6L

Vandaag maakten de peters en meters van het zesde leerjaar kennis met hun petekindje en metekindje uit het eerste leerjaar. 

Lees meer...

IK schrijf mijn eerste woord, IK ben al groot! 1L

 

Lees meer...