Inschrijvingen 2020 - 2021

Geen maximumcapaciteit

 

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2020 - 2021 zal geen rekening gehouden worden met de maximumcapaciteit aan leerlingen en kleuters die enkele jaren geleden voor onze school werd vastgelegd.

Er kunnen dus (op basis van capaciteit) geen kinderen geweigerd worden. Ook de inschrijvingsdata die in het infoboekje vermeld staan, vervallen.

 Lees meer

Inschrijvingen tijdens corona

Wensen jullie je zoon of dochter in onze school in te schrijven? Dat kan!

 Lees meer

Technopolis - kleuters

Op 17 december gingen we met onze kleuters (1K - 2K - 3K) naar een voorstelling "spelen met lucht" van technopolis in het Baljuwhuis. Charlie vertelt over hoe hij elk diertje in nood kan helpen en gebruikt hiervoor 'lucht'. Wisten jullie dat frietjes konden vliegen, dat hij tandpasta heeft gemaakt voor Ollie de olifant en ook vlindertje fladder die niet kon vliegen, heeft Charlie terug doen vliegen. We hebben ook samen moeten dansen en zingen want Gilles de giraf was verdwenen. Ballonnen opblazen, limonade maken, ... dit hoort bij een verjaardagsfeestje, maar kan Nellie het nijlpaard over ballonnen lopen zonder dat ze ontploffen... Wij deden de test! Als klap op de vuurpijl had draakje Spit een gedicht geschreven in het vriendenboek en wat daar uitkwam kan je wel raden "vuur"! Een geslaagde voorstelling vol verrassingen.

Lees meer...

Theater op het water - 2K en 3K

Wat een belevenis. Eerst mochten onze kleuters van de 2de en 3de kleuterklas genieten van een theatervoorstelling op het water. Alina pralina trad er voor ons op met 'het appelpitje wil op reis'. Daarna snuifden we de sfeer op van de kerstmarkt in Gent.

Lees meer...

Naar de markt - 2K

Op stap naar de markt van Geraardsbergen om wintergroenten te kopen! Kopen, wegen, waarnemen, proeven en klaarmaken van de groenten kwam aan bod. Het resultaat was een heerlijke pompoensoep met balletjes...

Lees meer...

De kleuters naar het bos

Ooit al kabouters gezien? Neen? De kleuters wel hoor!                                                                                                                                                                                     Groene en rode kabouters toonden onze speurneuzen de weg op de bosuitstap van 22 oktober. De blauwe kabouters gaven ons leuke doe-opdrachten: paddenstoelen zoeken, bolsters, kastanjes en eikels rapen, ermee gooien, boomstammen meten, verstoppertje spelen, kleine beestjes zoeken, klimmen en klauteren, soorten bladeren zoeken, de kleurenpracht in de herfst bewonderen, geluiden observeren, met de laarzen in de modder ploeteren,... en zo veel meer.     En of we ervan genoten?!!!

Lees meer...

Paddenstoelen - 1K en 2K

Op de weide naast onze school zagen we allemaal witte hoedjes staan. Het bleken eetbare paddenstoelen te zijn. Een lieve buurvrouw heeft deze voor ons geplukt. Dan maar aan de slag om de paddenstoelen in stukjes te snijden, op de pan te doen en er uiteraard te proeven. De paddenstoelen smaakten heerlijk!

Lees meer...

Tandenpoetsen - 2K

Wat is het fijn om samen onze tanden te poetsen. Tandenborstel, tandpasta, schrobben, spoelen,...

Lees meer...

Op bezoek bij Dirk - 2K

Deze week kwamen heel wat dieren aan bod in de klas. De schildpad, de uil, de kalkoen, de kraanvogel, de arendbuizerd. Allemaal deze dieren konden we bij Dirk in zijn tuin gaan bewonderen. Het was er beestig leuk!

Lees meer...