2de leerjaar

Behalen we ons fietsbrevet?

Op donderdag 7/06 mochten de lln. hun fiets naar school meebrengen. Tijdens de turnles gingen ze nog wat oefenen en achteraf volgende de proef. Verschillende lln. behaalden hun fietsbrevet brons, anderen moeten nog wat oefenen.

Lees meer...

Yogales - 2L

Op dinsdag 7 november volgden de leerlingen van het tweede leerjaar yogales bij juf Katrien.
De juf koos als thema "het bos". De leerlingen konden allerlei yogahoudingen aannemen: teenboom, waaiboom, houthakker, hond, muis,... De les werd afgesloten op een zeer ontspannen manier: per 2 mochten ze elkaar masseren aan de hand van een herfstblad. Deze oefening boekte heel was succes!

Lees meer...

Kronkeldidoe

Op ma 26/03 gingen onze leerlingen naar Kronkeldidoe. Het werd een leuke voormiddag vol actieve en leuke spelletjes!

Lees meer...

Verrassingsuitstap 1L en 2L

Op 13 november brachten we een bezoek aan het huis van de Sint. Bij aankomst werden we opgewacht door wel 10 pieten. Showpiet, Pietjeprecies, Cadeautjespiet en vele ander pieten waren aanwezig. Door de pieten kregen we een rondleiding in het huis van de Sint. We konden een kijkje nemen in de badkamer, slaapkamer, werkkamer, … We vonden dit superleuk en genoten van ons bezoekje. Spijtig genoeg was de Sint net in de speelgoedfabriek.

In de namiddag zijn we naar Jabbedoe geweest. Hier konden we ons eens lekker uitleven in de binnenspeeltuin.

Lees meer...

Sportklassen 2de leerjaar 

 

Lees meer...

Techniek in het 2de leerjaar

Tijdens de techniekles werd voor het actueel thema 'Sinterklaas' gekozen. De lln. kregen de opdracht een sintfiguur te timmeren op een houten plankje. Ze timmerden nagels in de houten plank, maakten verbindingen met rode wol, tekenden een gezichtje, staf en armen.

Het was een leerrijke namiddag!

Lees meer...

Pasen

Op vrijdag 30/03 kregen onze leerlingen n.a.v. de jeugdboekenweek een voorstelling rond techniek. Nadien merkten we op dat de paashaas enkele verrassingen had achtergelaten in de tuin.

Lees meer...

Wintersportdag 1ste en 2de lj

Tijdens de wintersportdag te Ninove konden onze leerlingen zich lekker uitleven. Hier waren allerlei spelletjes aanwezig nl. springkastelen, fietsen, bouwblokken en zoveel meer. Het was een gezonde en sportieve dag!

Lees meer...