3de kleuterklas

Licht en donker - kleuters

Nadat de sint ons land uit was werkten de kleuters rond licht en donker. Iedereen kreeg van de sint en zijn pieten een lichtgevend huisje om aan de boekentas te bevestigen. Er werd de kleuters duidelijk gemaakt dat ze moeten opvallen in het verkeer. Daarom maakten we een wandeling waarbij iedereen een fluohesje aan had. Ook werd er een donkere ruimte ingericht waar de kleuters konden experimenteren met lichtjes.

Lees meer...

De sint komt bijna naar onze school - kleuters

In afwachting tot het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten aan onze school beleefden de kleuters plezier aan heel wat activiteiten. 

Lees meer...

Naar de schoenenwinkel - 3K

Welke schoen zetten we dit jaar? Een oude, een nieuwe, een grote, een kleine, ...? Snel een bezoekje aan de schoenenwinkel om de juiste te kiezen.

Lees meer...

Spelen met de herfst - 3K

Dramatiseren van het verhaal 'ritseldans en notentaart'.

Lees meer...

Herfst op school - 3K

Ook in en rond de school gingen de kleuters van de derde kleuterklas op zoek naar de herfst. Noten kraken met een notenkraker en proeven kwam aan bod, grappige pompoenen maken, allerlei activiteiten met bladeren en takken, ... 

Lees meer...

Alle kleuters naar het bos

Op dinsdag 24 oktober trokken we met alle kleuters naar het raspaillebos om er de herfstverschijnselen waar te nemen. De kleuters verzamelden bladeren, vruchten, takken, ... om er later in de klas mee aan het werk te gaan.

Lees meer...

Naar de dierenwinkel - 3K

Samen zoeken hoe we ons huisdier kunnen verwennen. Woensdag 4 oktober: werelddierendag!

Lees meer...

Project afval - kleuters

Sorteren? Iedereen kan het leren. In de week van 25 tot en met 29 september werkten we in onze school rond afval. We leerden de kleuters sorteren aan de hand van rijmpjes. "Vladimir houdt van papier, esmée houdt van PMD, Bas houdt van glas, Jeroen eet graag groen, Marij heeft graag batterij en de rest is voor Modest.

Lees meer...

Welkom in onze klas! - 3K

Ra, ra, ra ... Wie ben ik? Een giraf? Een aap? Welkom in onze klas!

Lees meer...

Op verkenning in de school - 2K en 3K

Waar is de directeur zijn bureau? Waar is de klas waar ik een boodschap moet bezorgen? Waar is de klas van mijn grote broer of zus? Aan de hand van een rondleiding werd dit duidelijk voor onze kleuters.

Lees meer...