Inschrijvingen 2019 - 2020

Geen maximumcapaciteit

 

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2019-2020 zal geen rekening gehouden worden met de maximumcapaciteit aan leerlingen en kleuters die enkele jaren geleden voor onze school werd vastgelegd.

Er kunnen dus (op basis van capaciteit) geen kinderen geweigerd worden. Ook de inschrijvingsdata die in het infoboekje vermeld staan, vervallen.

 Lees meer

Het zesde leerjaar op leerwandeling naar het bos

Deze namiddag trokken de leerlingen van het zesde leerjaar erop uit naar het bos. Vol enthousiasme zochten de leerlingen naar verschillende bladeren voor het maken van hun eigen herbarium. Tijdens de tocht moesten ze nog meer opdrachten vervullen, zoals het maken van een prachtig boomkapsel, een fotozoektocht en uiteraard genieten van onze prachtige natuur!

Lees meer...

De glorie van de prehistorie

De 'oerknal' was het startschot van ons eerste thema 'tijd': de prehistorie! De voorbije weken leerden we alles over het ontstaan van onze aarde, het eerste leven op deze planeet, de eerste mens en zijn evolutie van jager-verzamelaar tot eerste boer. Aan de hand van een quiz, een reclamespot, een nieuwsbericht en rap-liedje stelden we verschillende gebruiksvoorwerpen uit deze tijd voor. De leerlingen van het vijfde leerjaar kwamen een kijkje nemen.

Lees meer...

Bezoek aan het Beroepenhuis te Gent 

Vandaag maakten we op een zeer speelse manier kennis met beroepen uit verschillende sectoren. Door bepaalde opdrachten uit te voeren, leerden we meer over onze eigen talenten en vaardigheden. In de doe-tentoonstelling stonden dit jaar de sectoren 'chemie, kunststoffen en life-sciences' en 'social profit' in de kijker. Zo maakten we onze eigen tandpasta en kropen we in de huid van een verpleger en maatschappelijk werker.

Lees meer...