algemeen

Vredesreis lager 

2014 18 nl

Onze vredesreis naar Ieper was een waar succes. We herdachten 'De Groote Oorlog' aan de hand van verschillende activiteiten: Een bezoek aan het Passchendaele Museum, een stadswandeling doorheen Ieper, een bezoek aan de Ijzertoren en last but not least "The Last Post" onder de Menenpoort, als afsluiter van deze leerrijke dag.  

Lees meer...

Kleuters naar de binnenspeeltuin - Jabbedoe * extra foto's 2KK

Lees meer...

Veldloop 2018

 Op woensdag 26 september vond voor de 30ste maal de Vlaamse Veldloop voor scholen plaats. Dit evenement is een organisatie van MOEV, Sport Vlaanderen,ISB, schoenen TORFS, de VAL, de gemeentelijke sportdienst en de lokale scholen. 

Het sportterrein te Tollembeek was het sportief decor op woensdag 26 september. Het werd een heel zonnige editie met ook een recordaantal deelnemers, namelijk 335 in totaal. Hiervan namen er 101 leerlingen deel van H6 Galmaarden (dat is 53,2% van het totale leerlingenaantal). Allen zetten ze hun beste loopbeentjes voor, wat dan ook resulteerde in heel knappe prestaties. Alle 101 leerlingen snelden naar de finishlijn en kregen allemaal een medaille overhandigd, nuttigden een appeltje van de plaatselijke fruitkweker en konden de eerste dorst lessen met wat water.
H6 Galmaarden ging maar liefst met 16 podiumplaatsen lopen, waarvan zes 1ste plaatsen, zeven 2de plaatsen en drie 3e plaatsen. Van een sportieve school gesproken!
Weldra zal ook de 'Sportiefste klas' kenbaar gemaakt worden. Dit is de klas die procentueel met het meeste aantal leerlingen deelnam aan de Vlaamse veldloop dit jaar. Benieuwd of deze ook naar een klas in Galmaarden zal gaan! (vorig jaar ging de prijs naar het 3e leerjaar van Vollezele). De Sportiefste klas zal dan uitgenodigd worden op jaarlijkse sportviering van de gemeente Galmaarden waar ze een wisselbeker in ontvangst mogen nemen en een waardebon voor een sportieve dag te beleven.
 
Voor H6 Galmaarden was dit alvast een geslaagde editie! GOGO H6 in beweging!

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/interscholen-veldloop-op-zijn-zomers/36273

Lees meer...

Wat tover jij uit je hoed?

Van klein naar groot...iedereen zette zijn hoed op en werd een magiër voor een dag. Op naar een magisch schooljaar! 

0001

Lees meer...

Laatste schoolweek bij de kleuters

De laatste week van het schooljaar zaten onze kleuters niet stil. We gingen samen aan het werk om ons voor te bereiden op de grote vakantie. Van onze jongste peuters tot de oudste kleuters … iedereen hielp mee om het speelgoed af te wassen, terug te sorteren,...  Op donderdag 28 juni trokken we als afsluiter van dit leuke schooljaar naar de hoeve 'de Calogne'. Een lekker ijsje bracht ons wat afkoeling voor we terug wandelden naar onze school. 

Lees meer...

Rita gaat met pensioen

Voor "ons" Rita was de laatste dag van het schooljaar ook de laatste dag van haar actieve carrière.

Zij gaat met pensioen en ... daar was niets aan te doen. Dit konden wij natuurlijk niet onopgemerkt laten

voorbij gaan en daarom werd er met alle kinderen een verrassingsfeestje georganiseerd. En of de kinderen 

haar op handen droegen.

Vanwege iedereen in H6 : BEDANKT RITA en geniet van je pensioen !!!

Lees meer...

Sportdag kleuters *extra foto's toegevoegd*

Onze kleuters trokken naar de gavers voor een dagje vol sport en plezier. 

Lees meer...

 

Sportdag

Leuke activiteiten, het zonnetje en onze vriendjes... meer hadden we niet nodig om er een fijne en geslaagde sportdag van te maken.

Lees meer...

Helpende handen

Onze schilmoekes, leesmama’s, aankleedoma’s, fietsvrijwilligers,… zijn echte toppers. Op vrijdag 15 juni werden ze dan ook getrakteerd op taart en koffie. 

Aan al onze helpende handen, die zich belangeloos inzetten voor onze school, dank jullie wel… samen maken we school! 

Lees meer...

Schoolfeest 2018

Zin om nog eens te genieten van ons schoolfeest ?

Hier zijn de foto's

Lees meer...

Met de kleuters naar de zee

Het is stilaan een traditie aan het worden bij onze kleuters: de uitstap naar de zee. Ook dit jaar was de zon terug van de partij. Zon, zee, zand en een ijsje... meer was er niet nodig om er een super leuke dag van te maken voor onze kleuters. Na een dag vol plezier zwaaiden we de zee uit. 'Dag zee, wij komen terug!' Nu richting Galmaarden maar eerst een dutje onderweg.

Lees meer...

Schoolfeest2018

Bewegen is gezond

Dit schooljaar staat bewegen centraal. We willen al onze kleuters en leerlingen aan het bewegen krijgen. Dit schooljaar werden er reeds een aantal gezamenlijke ochtendbewegingen georganiseerd. Op vrijdag 27 april was het terug aan de kleuters en zij gingen lopen. Per ronde verdienden ze een stempel en dit bleek de ideale stimulans... Voor herhaling vatbaar. 3,2,1,... lopen maar! 

Lees meer...

Openluchtklassen Brugge 12/3 - 16/3

Maandag vertrekken het 5de en 6de leerjaar van onze school op openluchtklassen naar Brugge. Volg het reilen en zeilen van deze fantastische week op volgende blog: www.openluchtklassenblog.wordpress.com

Tot vrijdag!

Carnaval

Ondanks de sneeuw en de koude wind genoten de kinderen echt wel van een 

namiddag "carnaval vieren".

Lees meer...

Bezoek onze school

affiche

Nieuwe schoolgebouw uitgerust met groot projectiescherm en beamer

Het scherm biedt tal van mogelijkheden voor interactieve leermethoden voor kleuters en lagere schoolkinderen. Onze ouderraad bekostigde deze aankoop met de opbrengst van onder andere eetfestijn, winteractie, schoolfeest, ... # ouderraadmetkijkvooruit! Het scherm werd de eerste maal in dienst genomen tijdens een kerstfilm voor de kleuters en de leerlingen. 

Lees meer...

Kerstontbijt

De laatste dag voor de kerstvakantie werd er in elke klas een gezellig kerstontbijt gehouden.Tijdens dit ontbijt trokken de kleuters naar alle klassen van het lager om er een liedje te gaan zingen. 

Lees meer...

Goede doelactie: warme wafels

We zijn trots jullie te mogen meedelen dat de actie ten voordele van Kids in Kindia 1700 euro heeft opgebracht. Bedankt aan iedereen die hiertoe heeft bijgedragen! 

Lees meer...

Voor het nieuwe jaar wensen wij je

de rust om van kleine dingen te genieten

kracht om iedere tegenslag te overwinnen

liefde en vriendschap om je hart te verwarmen

humor om wat somber is te kleuren

tijd voor ontspanning en dromen.

 

Zalig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar

van het H6 - team

View the embedded image gallery online at:
http://gbsgalmaarden.be/index.php/algemeen#sigProId4c57e19253