Inschrijvingen 2019 - 2020

Geen maximumcapaciteit

 

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2019-2020 zal geen rekening gehouden worden met de maximumcapaciteit aan leerlingen en kleuters die enkele jaren geleden voor onze school werd vastgelegd.

Er kunnen dus (op basis van capaciteit) geen kinderen geweigerd worden. Ook de inschrijvingsdata die in het infoboekje vermeld staan, vervallen.

 Lees meer

Naar de binnenspeeltuin met de kleuters

Aangezien het weer niet ideaal was voor een schoolreis naar de zee, trokken we dinsdag met al onze kleuters naar de binnenspeeltuin. Onze kleuters genoten volop van het ravotten in de grote speelruimte.

Lees meer...

Veldloop 18 september 2019

Proficiat aan al onze leerlingen die deelnamen aan de veldloop! 

Lees meer...

Sportdag kleuters 

Dinsdag 11 juni trokken onze kleuters naar het sportplein van Galmaarden voor een dagje sport en plezier. De zon liet ons niet in de steek en dankzij de uitdagende activiteiten werd het een hele leuke dag.

Lees meer...

Schoolfeest 8 juni 2019

Hartelijk dank voor uw enthousiaste aanwezigheid op ons schoolfeest.  Geniet even terug mee van onze geslaagde H6-kermis.

Lees meer...

naamloos

Programma

14.30u: Vlaamse kermis (tot 17.30u)

15.30u: optreden kleuters

16.30u: ballonplooier 

Doorlopend eet-en drankgelegenheid

 

Paasfeest bij de kleuters

Vrijdag 5 april vierden onze kleuters paasfeest. 's Morgens vonden we allemaal chocolade paaseitjes in de klas. De paashaas was ons niet vergeten.  Tijd om de handen uit de mouwen te steken want we hadden immers een paasetentje voor te bereiden. Tijd om aan de slag te gaan.  De kleuters  pelden eitjes, knipten sla, raspten wortels, sneden komkommer, tomaat,...  Als extraatje haalden de kleuterjuffen frietjes van de frituur. Alle kleuters smulden van al dat lekkers en hun bordjes waren dan ook snel leeg. Even buiten spelen en genieten van de zon en daar waren de ouders al om te komen kijken naar onze afsluiter. Alle mooie konijntjes sprongen, dansten, stampten,... Vrolijk paasfeest allemaal! 

Lees meer...

2019 04 02 20.00.44

Update speelplaats 

Grote bedrijvigheid op en rond onze gebouwen... 

Lees meer...

Spelen in de sneeuw - kleuters

De kleuters speelden thuis tijdens de pedagogische studiedag al in de sneeuw, maar ze hadden er blijkbaar nog niet genoeg van. Ze amuseerden zich op school nog met het spelen in de sneeuw: sneeuwpoppen maken, een ritje op de slee, sneeuwballen tegen de muur gooien, rollen in de sneeuw, …

Lees meer...

Wintersportdag - kleuters

De kleuters kregen in de sporthal van Ninove terug heel wat materiaal aangeboden om veel te bewegen. Ze beleefden een leuke dag!

Lees meer...

affiche datum beneden 1 page 0

De sint op bezoek

Woensdag 5 december was de grote dag. Het bezoek van Sinterklaas en de zwarte pieten aan onze school. We mochten maar 1 zwarte piet verwelkomen. Hij was te laat door een lekke band en was daardoor Sinterklaas en de andere zwarte piet kwijtgeraakt. Met alle kleuters en leerlingen gingen we op zoek naar Sinterklaas. 

Lees meer...

Winnaars kleurwedstrijd eetfestijn 2018

Lees meer...

Wapenstilstand 11/11/2018 * aanvulling * 

 11 november 2018 was het precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog officieel eindigde met de ondertekening van de Wapenstilstand. Naar aanleiding van de herdenking van 'de Groote oorlog' werden er bij ons op school een reeks activiteiten georganiseerd. We hadden de 'vredesreis' naar Passendale en Ieper, de uiteenzetting over de groote oorlog en de gevolgen hiervan voor de inwoners van Galmaarden door Michel Matthijs, ere-directeur van de school en auteur van verschillende boeken over Galmaarden. Onze kleuters maakten klaprozen en de eerste graad maakte een krans voor het monument. Onze leerlingen van de tweede en derde graad maakten de cijfers van 14 - 18 en de leerlingen van de derde graad schreven gedichten. Op 11 november, tijdens de herdenking aan de oorlogsgedenksteen van Galmaarden, werd het winnende gedicht voorgelezen. Een paar beelden...

Lees meer...

Eetfestijn 2018

Bedankt aan alle eters voor de talrijke opkomst.  We willen als schoolteam ook alle helpende handen van de ouderraad en de vrijwillige helpers die ons vrijdag en zaterdag zijn komen versterken, extra bedanken.

Lees meer...

Grootouderfeest 2018 * aanvulling foto's *

“Ben je oma en opa, vava en moemoe,
Is het mémé en pépé, het doet er niet toe.
We houden van jullie, hoe je ook heet.
We zeggen het luid, zodat iedereen het weet.”

Onze kleuters mochten ook dit jaar een spetterend optreden geven voor hun (over)grootouders. Ze namen hun grootouders mee naar de kermis voor een ritje op de paardenmolen of een lekkere oliebol... ook de fanfare was van de partij om feestelijk af te sluiten.

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/kermis-in-het-baljuwhuis/36621

https://www.hln.be/regio/galmaarden/kleuters-dansen-voor-hun-grootouders~af86c0b1/?fbclid=IwAR1R5qYdVCUpeDRy973HlSWuj3-XpGlhbsIEntWlKv4jTEFXUApyu2Sa42E

Lees meer...

Vredesreis lager 

2014 18 nl

Onze vredesreis naar Ieper was een waar succes. We herdachten 'De Groote Oorlog' aan de hand van verschillende activiteiten: Een bezoek aan het Passchendaele Museum, een stadswandeling doorheen Ieper, een bezoek aan de Ijzertoren en last but not least "The Last Post" onder de Menenpoort, als afsluiter van deze leerrijke dag.  

Lees meer...

Kleuters naar de binnenspeeltuin - Jabbedoe * extra foto's 2KK

Lees meer...

Veldloop 2018

 Op woensdag 26 september vond voor de 30ste maal de Vlaamse Veldloop voor scholen plaats. Dit evenement is een organisatie van MOEV, Sport Vlaanderen,ISB, schoenen TORFS, de VAL, de gemeentelijke sportdienst en de lokale scholen. 

Het sportterrein te Tollembeek was het sportief decor op woensdag 26 september. Het werd een heel zonnige editie met ook een recordaantal deelnemers, namelijk 335 in totaal. Hiervan namen er 101 leerlingen deel van H6 Galmaarden (dat is 53,2% van het totale leerlingenaantal). Allen zetten ze hun beste loopbeentjes voor, wat dan ook resulteerde in heel knappe prestaties. Alle 101 leerlingen snelden naar de finishlijn en kregen allemaal een medaille overhandigd, nuttigden een appeltje van de plaatselijke fruitkweker en konden de eerste dorst lessen met wat water.
H6 Galmaarden ging maar liefst met 16 podiumplaatsen lopen, waarvan zes 1ste plaatsen, zeven 2de plaatsen en drie 3e plaatsen. Van een sportieve school gesproken!
Weldra zal ook de 'Sportiefste klas' kenbaar gemaakt worden. Dit is de klas die procentueel met het meeste aantal leerlingen deelnam aan de Vlaamse veldloop dit jaar. Benieuwd of deze ook naar een klas in Galmaarden zal gaan! (vorig jaar ging de prijs naar het 3e leerjaar van Vollezele). De Sportiefste klas zal dan uitgenodigd worden op jaarlijkse sportviering van de gemeente Galmaarden waar ze een wisselbeker in ontvangst mogen nemen en een waardebon voor een sportieve dag te beleven.
 
Voor H6 Galmaarden was dit alvast een geslaagde editie! GOGO H6 in beweging!

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/interscholen-veldloop-op-zijn-zomers/36273

Lees meer...