De sint op bezoek

Woensdag 5 december was de grote dag. Het bezoek van Sinterklaas en de zwarte pieten aan onze school. We mochten maar 1 zwarte piet verwelkomen. Hij was te laat door een lekke band en was daardoor Sinterklaas en de andere zwarte piet kwijtgeraakt. Met alle kleuters en leerlingen gingen we op zoek naar Sinterklaas. 

Lees meer...

Winnaars kleurwedstrijd eetfestijn 2018

Lees meer...

Wapenstilstand 11/11/2018 * aanvulling * 

 11 november 2018 was het precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog officieel eindigde met de ondertekening van de Wapenstilstand. Naar aanleiding van de herdenking van 'de Groote oorlog' werden er bij ons op school een reeks activiteiten georganiseerd. We hadden de 'vredesreis' naar Passendale en Ieper, de uiteenzetting over de groote oorlog en de gevolgen hiervan voor de inwoners van Galmaarden door Michel Matthijs, ere-directeur van de school en auteur van verschillende boeken over Galmaarden. Onze kleuters maakten klaprozen en de eerste graad maakte een krans voor het monument. Onze leerlingen van de tweede en derde graad maakten de cijfers van 14 - 18 en de leerlingen van de derde graad schreven gedichten. Op 11 november, tijdens de herdenking aan de oorlogsgedenksteen van Galmaarden, werd het winnende gedicht voorgelezen. Een paar beelden...

Lees meer...

Eetfestijn 2018

Bedankt aan alle eters voor de talrijke opkomst.  We willen als schoolteam ook alle helpende handen van de ouderraad en de vrijwillige helpers die ons vrijdag en zaterdag zijn komen versterken, extra bedanken.

Lees meer...

Grootouderfeest 2018 * aanvulling foto's *

“Ben je oma en opa, vava en moemoe,
Is het mémé en pépé, het doet er niet toe.
We houden van jullie, hoe je ook heet.
We zeggen het luid, zodat iedereen het weet.”

Onze kleuters mochten ook dit jaar een spetterend optreden geven voor hun (over)grootouders. Ze namen hun grootouders mee naar de kermis voor een ritje op de paardenmolen of een lekkere oliebol... ook de fanfare was van de partij om feestelijk af te sluiten.

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/kermis-in-het-baljuwhuis/36621

https://www.hln.be/regio/galmaarden/kleuters-dansen-voor-hun-grootouders~af86c0b1/?fbclid=IwAR1R5qYdVCUpeDRy973HlSWuj3-XpGlhbsIEntWlKv4jTEFXUApyu2Sa42E

Lees meer...

Vredesreis lager 

2014 18 nl

Onze vredesreis naar Ieper was een waar succes. We herdachten 'De Groote Oorlog' aan de hand van verschillende activiteiten: Een bezoek aan het Passchendaele Museum, een stadswandeling doorheen Ieper, een bezoek aan de Ijzertoren en last but not least "The Last Post" onder de Menenpoort, als afsluiter van deze leerrijke dag.  

Lees meer...

Kleuters naar de binnenspeeltuin - Jabbedoe * extra foto's 2KK

Lees meer...

Veldloop 2018

 Op woensdag 26 september vond voor de 30ste maal de Vlaamse Veldloop voor scholen plaats. Dit evenement is een organisatie van MOEV, Sport Vlaanderen,ISB, schoenen TORFS, de VAL, de gemeentelijke sportdienst en de lokale scholen. 

Het sportterrein te Tollembeek was het sportief decor op woensdag 26 september. Het werd een heel zonnige editie met ook een recordaantal deelnemers, namelijk 335 in totaal. Hiervan namen er 101 leerlingen deel van H6 Galmaarden (dat is 53,2% van het totale leerlingenaantal). Allen zetten ze hun beste loopbeentjes voor, wat dan ook resulteerde in heel knappe prestaties. Alle 101 leerlingen snelden naar de finishlijn en kregen allemaal een medaille overhandigd, nuttigden een appeltje van de plaatselijke fruitkweker en konden de eerste dorst lessen met wat water.
H6 Galmaarden ging maar liefst met 16 podiumplaatsen lopen, waarvan zes 1ste plaatsen, zeven 2de plaatsen en drie 3e plaatsen. Van een sportieve school gesproken!
Weldra zal ook de 'Sportiefste klas' kenbaar gemaakt worden. Dit is de klas die procentueel met het meeste aantal leerlingen deelnam aan de Vlaamse veldloop dit jaar. Benieuwd of deze ook naar een klas in Galmaarden zal gaan! (vorig jaar ging de prijs naar het 3e leerjaar van Vollezele). De Sportiefste klas zal dan uitgenodigd worden op jaarlijkse sportviering van de gemeente Galmaarden waar ze een wisselbeker in ontvangst mogen nemen en een waardebon voor een sportieve dag te beleven.
 
Voor H6 Galmaarden was dit alvast een geslaagde editie! GOGO H6 in beweging!

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/interscholen-veldloop-op-zijn-zomers/36273

Lees meer...

Wat tover jij uit je hoed?

Van klein naar groot...iedereen zette zijn hoed op en werd een magiër voor een dag. Op naar een magisch schooljaar! 

0001

Lees meer...

Laatste schoolweek bij de kleuters

De laatste week van het schooljaar zaten onze kleuters niet stil. We gingen samen aan het werk om ons voor te bereiden op de grote vakantie. Van onze jongste peuters tot de oudste kleuters … iedereen hielp mee om het speelgoed af te wassen, terug te sorteren,...  Op donderdag 28 juni trokken we als afsluiter van dit leuke schooljaar naar de hoeve 'de Calogne'. Een lekker ijsje bracht ons wat afkoeling voor we terug wandelden naar onze school. 

Lees meer...

Rita gaat met pensioen

Voor "ons" Rita was de laatste dag van het schooljaar ook de laatste dag van haar actieve carrière.

Zij gaat met pensioen en ... daar was niets aan te doen. Dit konden wij natuurlijk niet onopgemerkt laten

voorbij gaan en daarom werd er met alle kinderen een verrassingsfeestje georganiseerd. En of de kinderen 

haar op handen droegen.

Vanwege iedereen in H6 : BEDANKT RITA en geniet van je pensioen !!!

Lees meer...

Sportdag kleuters *extra foto's toegevoegd*

Onze kleuters trokken naar de gavers voor een dagje vol sport en plezier. 

Lees meer...

 

Sportdag

Leuke activiteiten, het zonnetje en onze vriendjes... meer hadden we niet nodig om er een fijne en geslaagde sportdag van te maken.

Lees meer...

Helpende handen

Onze schilmoekes, leesmama’s, aankleedoma’s, fietsvrijwilligers,… zijn echte toppers. Op vrijdag 15 juni werden ze dan ook getrakteerd op taart en koffie. 

Aan al onze helpende handen, die zich belangeloos inzetten voor onze school, dank jullie wel… samen maken we school! 

Lees meer...

Schoolfeest 2018

Zin om nog eens te genieten van ons schoolfeest ?

Hier zijn de foto's

Lees meer...

Met de kleuters naar de zee

Het is stilaan een traditie aan het worden bij onze kleuters: de uitstap naar de zee. Ook dit jaar was de zon terug van de partij. Zon, zee, zand en een ijsje... meer was er niet nodig om er een super leuke dag van te maken voor onze kleuters. Na een dag vol plezier zwaaiden we de zee uit. 'Dag zee, wij komen terug!' Nu richting Galmaarden maar eerst een dutje onderweg.

Lees meer...

Schoolfeest2018

Bewegen is gezond

Dit schooljaar staat bewegen centraal. We willen al onze kleuters en leerlingen aan het bewegen krijgen. Dit schooljaar werden er reeds een aantal gezamenlijke ochtendbewegingen georganiseerd. Op vrijdag 27 april was het terug aan de kleuters en zij gingen lopen. Per ronde verdienden ze een stempel en dit bleek de ideale stimulans... Voor herhaling vatbaar. 3,2,1,... lopen maar! 

Lees meer...

Openluchtklassen Brugge 12/3 - 16/3

Maandag vertrekken het 5de en 6de leerjaar van onze school op openluchtklassen naar Brugge. Volg het reilen en zeilen van deze fantastische week op volgende blog: www.openluchtklassenblog.wordpress.com

Tot vrijdag!

Carnaval

Ondanks de sneeuw en de koude wind genoten de kinderen echt wel van een 

namiddag "carnaval vieren".

Lees meer...