Inschrijvingen 2019 - 2020

Geen maximumcapaciteit

 

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2019-2020 zal geen rekening gehouden worden met de maximumcapaciteit aan leerlingen en kleuters die enkele jaren geleden voor onze school werd vastgelegd.

Er kunnen dus (op basis van capaciteit) geen kinderen geweigerd worden. Ook de inschrijvingsdata die in het infoboekje vermeld staan, vervallen.

 Lees meer

Joepie, zoeken maar! - kleuters

Ook dit jaar strooiden de paasklokken pakjes uit boven onze school.

Lees meer...

Paaslunch - kleuters

Iedere klas droeg zijn steentje bij tot het realiseren van de paaslunch: de eendjes pelden de eitjes, de kikkerklas sneed de sla fijn, de beren- en olifantenklas zorgden voor het dessert en de apen- en giraffenklas zorgen voor geraspte worteltjes en schijfjes komkommer. En daarna was het lekker smullen van dit alles en dit samen met FRIETJES... Mmmmm

Lees meer...

Wintersportdag - kleuters

Enkele sfeerbeelden van de wintersportdag te Ninove.

Lees meer...

Licht en donker - kleuters

Nadat de sint ons land uit was werkten de kleuters rond licht en donker. Iedereen kreeg van de sint en zijn pieten een lichtgevend huisje om aan de boekentas te bevestigen. Er werd de kleuters duidelijk gemaakt dat ze moeten opvallen in het verkeer. Daarom maakten we een wandeling waarbij iedereen een fluohesje aan had. Ook werd er een donkere ruimte ingericht waar de kleuters konden experimenteren met lichtjes.

Lees meer...

De sint komt bijna naar onze school - kleuters

In afwachting tot het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten aan onze school beleefden de kleuters plezier aan heel wat activiteiten. 

Lees meer...

Alle kleuters naar het bos

Op dinsdag 24 oktober trokken we met alle kleuters naar het raspaillebos om er de herfstverschijnselen waar te nemen. De kleuters verzamelden bladeren, vruchten, takken, ... om er later in de klas mee aan het werk te gaan.

Lees meer...

Project afval - kleuters

Sorteren? Iedereen kan het leren. In de week van 25 tot en met 29 september werkten we in onze school rond afval. We leerden de kleuters sorteren aan de hand van rijmpjes. "Vladimir houdt van papier, esmée houdt van PMD, Bas houdt van glas, Jeroen eet graag groen, Marij heeft graag batterij en de rest is voor Modest.

Lees meer...

Peuters en 1KK op zoek naar de lente

Ook onze allerjongste kleuters gingen op zoek naar de lente in de schoolomgeving. Bloemen in de tuinen, bloesems en knopjes aan de takken van de bomen...en in de wei schapen en lammetjes. Het lentezonnetje was ook van de partij en dit maakte onze wandeling meer dan geslaagd!

Lees meer...

Kleuters vieren feest

In onze kleuterklassen werkten we allemaal rond thema hoedjes. Onze kleuters toonden zich van hun creatiefste kant en maakten zelf hun hoed voor vrijdag. Deze prachtige kunstwerkjes toonden ze vrijdag aan elkaar in een echte modeshow. Het werd een leuk feestje met als afsluiter lekkere pannenkoeken. 

Lees meer...

Wintersportdag kleuters

De kleuters konden zich vandaag uitleven met allerlei spel- en sportmateriaal. Ze fietsten, speelden en sprongen erop los. Het was een heel leuke dag.

Lees meer...

Naar het bos

Op dinsdag 15 november trokken alle kleuters naar het bos om de herfst waar te nemen.

Lees meer...

Kinderboerderij / Grootoudersfeest 2016 (Video + foto's)

Tijdens de maand september beleefden onze kleuters een zalige dag op de kinderboerderij!

De opgedane indrukken werden deze week verwerkt in een dansfeest voor de oma's en de opa's. 

Op 10 juni brengen wij dat spektakel nog een keertje op de speelplaats voor alle aanwezigen op ons schoolfeest.

Druk op lees meer om enkele sfeerbeelden te bekijken.

Lees meer...

Feest einde schooljaar en jarigen juli

Vrijdag 24 juni stonden de kleuters die jarig zijn in juli in de belangstelling. In de voormiddag hebben de kleuters hun eigen brunch klaargemaakt en maakten ze versiering om de tafels te verfraaien. Dit als afsluiter van het leuke schooljaar. In de namiddag trakteerden de jarigen alle kleuters met een hoeveijsje. Dat smaakte heerlijk!

Lees meer...

Boerderij - 1ste kleuterklas

Op maandag 20 juni gingen de kleuters van de 1ste kleuterklas de handen uit de mouw steken op de boerderij en boden de boer hulp bij het verzorgen van de koeien. Het was een heel leerrijke dag voor de kleuters.

Lees meer...

Naar de speeltuin

Op maandag 13 juni gingen de kleuters van de 1ste en 2de kleuterklas naar de speetuin in de gavers. Een zonovergoten dag was het niet, maar de kleuters hebben wel heel veel plezier beleefd.

Lees meer...

Op bezoek bij de garagist

Op vrijdag 13 mei brachten de kleuters van de 1ste kleuterklas een bezoek aan de garage. We zagen hoe de garagist een band terug aan de auto zette, we mochten de onderkant van een auto bekijken van in de werkput, een auto werd met de brug omhoog geheven, we mochten een kijkje nemen in de toonzaal,... Met andere woorden het was een leuk en leerrijk bezoek.

Lees meer...

George en Max op bezoek

Als inleiding bij het thema baby kregen we 2 broertjes op bezoek. George het broertje van Oscar en Max het broertje van Laus. De kleuters waren heel geboeid en mochten een handje helpen bij het verzorgen van de baby's. Nadien deden we nog heel wat leuke activiteiten in de klas hierrond. De poppen kregen een bad, we maakten fruitpap en mochten onze baby eten geven, we wasten kleedjes en hingen die aan het droogrek, ...

Lees meer...

Lente in het bos

De 1ste en 2de kleuterklas gingen samen naar het bos om de lente waar te nemen.
We maakten een wandeling en hielden soms even halt om te genieten van de prachtige hyacinten, anemonen, groene blaadjes aan de bomen, ...
Terug in de klas werkten we allen samen aan een heel mooi bostafereel.

Lees meer...

Heel veel schoenen

Grote schoenen, kinderschoenen, pantoffels, ... Heel veel schoenen in de klas.
Hiermee maakten we een schoenenwinkel, schoenen om te poetsen, afdrukken maken met schoenen, ...
Samen met het vierde leerjaar legden we een voelparcours af.

Lees meer...

dikke truiendag

Tijdens de dikke truiendag gingen we aan de slag met wol.
Experimenteren met wol, breien, knutselen met wol, ... stonden die dag centraal.

Lees meer...

Bezoek aan de schapen

We brengen een bezoek aan de schapen naast de school.

Lees meer...