2de kleuterklas

Sfeerbeelden van 2K

Enkele sfeerbeelden van activiteiten die plaats vonden in de maanden mei en juni. Cupcakes maken voor moederdag met hulp van kok Hugo, aardbeienmilkshake maken, fietsen, bezoek aan het veulen van Laus, derby tussen de beren- en olifantenklas en het poetsen van het speelgoed. Onze kleuters hebben er alvast van genoten.

Lees meer...

Naar de brandweerkazerne - 2K

Op 15 mei brachten de kleuters van de 2de kleuterklas een bezoek aan de brandweerkazerne. De kleuters hebben bij deze uitstap heel wat bijgeleerd en beleefden er veel plezier aan. Spuiten met de brandslang, een ritje met de brandweerwagen, een kijkje nemen in de ziekenwagen, ...stonden op het programma. Als slot ontvingen alle kleuters een diploma van brandweerman / brandweervrouw.

Lees meer...

Babybezoek in 2KK

Vandaag kregen we bezoek van Lenn (broertje van Mila), Athena (zusje van Xena) en Lilly (zusje van Maite). De kleuters maakten kennis met de baby's en konden volop vragen stellen.

Lees meer...

Thema kasteel - 2KK

Als inleiding op dit thema brachten we een leerrijk bezoek aan het kasteel van Gaasbeek. Daarna gingen we verder aan de slag in de klas rond ridders, prinsen, prinsessen, ... Het was een thema die de kleuters aansprak. Dat zal je merken aan onderstaand album. Het thema werd afgesloten met een kasteelfeest. Een hapje, drankje en dans mochten niet ontbreken.

Lees meer...

Naar de bibliotheek - 2KK / 4L

In het thema van de jeugdboekenweek gaven de leerlingen van het 4de leerjaar aan de kleuters van de 2de kleuterklas een rondleiding in de bibliotheek. Ze maakten de kleuters wegwijs in de bib. Aansluitend op het bezoek aan de bib kregen de kleuters nog een verhaal voorgelezen door de leerlingen op een knus en gezellig plekje.

Lees meer...

Sporen speuren - 2KK

In de week van 13 tem 17 maart kregen we heel wat activiteiten aangeboden rond het thema 'sporen speuren' van juf Alicia (stagiaire). We vonden allerlei sporen!

Lees meer...

Kleuters vieren feest

In onze kleuterklassen werkten we allemaal rond thema hoedjes. Onze kleuters toonden zich van hun creatiefste kant en maakten zelf hun hoed voor vrijdag. Deze prachtige kunstwerkjes toonden ze vrijdag aan elkaar in een echte modeshow. Het werd een leuk feestje met als afsluiter lekkere pannenkoeken. 

Lees meer...

Brrr het is koud buiten! - 2K

De voorbije anderhalve week werkten we in de klas rond ‘winter’. Het was stevig koud buiten. Daardoor vinden de vogels momenteel weinig of zelfs geen eten. De papa van Thibo uit de berenklas heeft een groot vogelhuis gemaakt waar de vogels uit onze schoolomgeving heel blij mee zullen zijn.

Lees meer...

De postbode - 2K

In de klas hebben we gewerkt rond 'de postbode'. Wie steekt de brieven in onze brievenbus? Wat moet er allemaal op de enveloppe staan alvorens deze te posten? Samen met de kleuters gingen we naar het postkantoor om een kaartje naar mama en papa te versturen. Ook had Elise-Marie van de berenklas een leuke verrassing. Ze had een knuffel mee om in een postpakket naar Warre van het 6de leerjaar op te sturen. 

Lees meer...

Wintersportdag kleuters

De kleuters konden zich vandaag uitleven met allerlei spel- en sportmateriaal. Ze fietsten, speelden en sprongen erop los. Het was een heel leuke dag.

Lees meer...

Rollebolle 2K - 3K

De kleuters konden zich uitleven tijdens de sportactiviteit 'rollebolle'. Ze fietsten, speelden met ballen, beleefden plezier op het springkasteel, ...

Lees meer...

Naar het bos

Op dinsdag 15 november trokken alle kleuters naar het bos om de herfst waar te nemen.

Lees meer...

Pompoensoep maken - 2K en 4L

Op maandag 14/11 maakten de leerlingen van het 4de leerjaar samen met de 2de kleuterklas pompoensoep. De leerlingen assisteerden de kleuters bij het snijden van de groenten. Samen rolden ze de balletjes en maakten er spinnetjes van. Als slot mochten we uiteraard proeven de lekkere soep.

Lees meer...

Konijnen op bezoek - 2K

Begin oktober kwamen er 3 konijnen van Kirenzo naar onze klassen. De mama leerde ons heel wat bij over deze dieren.

Lees meer...

Kinderboerderij / Grootoudersfeest 2016 (Video + foto's)

Tijdens de maand september beleefden onze kleuters een zalige dag op de kinderboerderij!

De opgedane indrukken werden deze week verwerkt in een dansfeest voor de oma's en de opa's. 

Op 10 juni brengen wij dat spektakel nog een keertje op de speelplaats voor alle aanwezigen op ons schoolfeest.

Druk op lees meer om enkele sfeerbeelden te bekijken.

Lees meer...

Spelen met water - 2KK

Vorige week tijdens het mooie zomerweer trokken we onze zwemkledij aan en gingen we naar buiten om te spelen met water. Waterpret verzekerd!

Lees meer...

Druiven plukken - 2KK

Vandaag gingen we druiven plukken in de tuin van juf Isabelle en maakten er sap van met de centrifuge. Het druivensap viel alvast bij iedereen in de smaak. We hebben ook heel wat nieuwe woorden geleerd.

Lees meer...

Jarigen augustus 2KK

Vandaag werd de verjaardag gevierd van de kleuters die jarig waren in de maand augustus. Samen maakten we cupcakes en versierden deze met suikerpasta in onze klastekens (beer en olifant). Er werd gezongen, gedanst, gesmuld en fruitsap gedronken. Nogmaals proficiat aan Tess, Noor en Kirenzo!

Lees meer...

Laatste dag in de berenklas

In de berenklas namen we afscheid van het schooljaar met een traktatie en een dans. De leerlingen van het 6de leerjaar kwamen een bezoekje brengen en strekten even de armen en de benen mee.

Lees meer...

Fietsen - 2de kleuterklas

De kleuters van de 2de kleuterklas leren fietsen op een parcour. Ook de onderdelen van de fiets en veilig leren fietsen kwamen aan bod.

Lees meer...

Op bezoek bij de brandweer

de brandweermannen leerden ons het volgend versje:

Mijn huisje staat in brand.

Oh nee, oh nee.

Bel dan 112.

Lees meer...