Inschrijvingen 2020 - 2021

Wensen jullie je zoon of dochter in onze school in te schrijven? Dat kan!

 Lees meer

Schoolreis Boudewijnpark - eerste graad

Op vrijdag 24 mei ging onze eerste graad op schoolreis naar het Boudewijnpark te Brugge. Samen met ons goed humeur en het zonnetje werd het een zalig dagje, vol met plezier en toch ook een beetje educatie over de wondere wereld van de dolfijn en zijn vrienden. Een dol-fijne dag!

Lees meer...

Eerste graad: Kronkeldiedoe in de sporthal van Herne

Lees meer...

Techniek - 2L

Als afsluiter van het W.O. thema 'bouwen aan een huis' werd een technieknamiddag georganiseerd in het tweede leerjaar. Aan de hand van verschillende demo-tafels konden de leerlingen kennismaken met de beroepen uit de bouwsector: timmerman, elektricien, behanger, vloerder,... Het was een leuke en leerrijke namiddag!

Lees meer...

Wintersportdag - 1L en 2L

De jongens en meisjes van het 1ste en 2de leerjaar beleefden hele leuke momenten tijdens de wintersportdag te Ninove, alleen maar blije gezichtjes!

Lees meer...

Fruit smoothie 2L

De leerlingen van het tweede leerjaar maakten een lekkere en gezonde fruit smoothie die ze aan de hand van een stappenplan bereid hadden.
Proost!

Lees meer...

Sportklassen 2de leerjaar op 4 en 5 oktober.

De kinderen konden genieten van een klim-en klauterparcours, spelletjes met de bal, behendigheidspiste en nog veel meer...

Lees meer...

Yoga in het tweede leerjaar

Maandag 24 september kregen de leerlingen van het tweede leerjaar een les yoga.
Als thema werd er voor "het dierenrijk "gekozen.
De verschillende houdingen van de dieren gaven de leerlingen een "ZEN" gevoel.

Lees meer...

Behalen we ons fietsbrevet?

Op donderdag 7/06 mochten de lln. hun fiets naar school meebrengen. Tijdens de turnles gingen ze nog wat oefenen en achteraf volgende de proef. Verschillende lln. behaalden hun fietsbrevet brons, anderen moeten nog wat oefenen.

Lees meer...

Pasen

Op vrijdag 30/03 kregen onze leerlingen n.a.v. de jeugdboekenweek een voorstelling rond techniek. Nadien merkten we op dat de paashaas enkele verrassingen had achtergelaten in de tuin.

Lees meer...

Kronkeldidoe

Op ma 26/03 gingen onze leerlingen naar Kronkeldidoe. Het werd een leuke voormiddag vol actieve en leuke spelletjes!

Lees meer...

Wintersportdag 1ste en 2de lj

Tijdens de wintersportdag te Ninove konden onze leerlingen zich lekker uitleven. Hier waren allerlei spelletjes aanwezig nl. springkastelen, fietsen, bouwblokken en zoveel meer. Het was een gezonde en sportieve dag!

Lees meer...

Techniek in het 2de leerjaar

Tijdens de techniekles werd voor het actueel thema 'Sinterklaas' gekozen. De lln. kregen de opdracht een sintfiguur te timmeren op een houten plankje. Ze timmerden nagels in de houten plank, maakten verbindingen met rode wol, tekenden een gezichtje, staf en armen.

Het was een leerrijke namiddag!

Lees meer...

Verrassingsuitstap 1L en 2L

Op 13 november brachten we een bezoek aan het huis van de Sint. Bij aankomst werden we opgewacht door wel 10 pieten. Showpiet, Pietjeprecies, Cadeautjespiet en vele ander pieten waren aanwezig. Door de pieten kregen we een rondleiding in het huis van de Sint. We konden een kijkje nemen in de badkamer, slaapkamer, werkkamer, … We vonden dit superleuk en genoten van ons bezoekje. Spijtig genoeg was de Sint net in de speelgoedfabriek.

In de namiddag zijn we naar Jabbedoe geweest. Hier konden we ons eens lekker uitleven in de binnenspeeltuin.

Lees meer...

Yogales - 2L

Op dinsdag 7 november volgden de leerlingen van het tweede leerjaar yogales bij juf Katrien.
De juf koos als thema "het bos". De leerlingen konden allerlei yogahoudingen aannemen: teenboom, waaiboom, houthakker, hond, muis,... De les werd afgesloten op een zeer ontspannen manier: per 2 mochten ze elkaar masseren aan de hand van een herfstblad. Deze oefening boekte heel was succes!

Lees meer...

Sportklassen 2de leerjaar 

 

Lees meer...

Frietjes!!

Zoals beloofd kregen onze winnende klassen van onze schoolfeestwandeling een beloning…

Ze werden samen met hun juf getrakteerd op lekkere frietjes!

Dat smaakte!

Lees meer...

Schoolreis 1ste graad.

 

Zalig zomerweer, prachtige dieren, leuke attracties, ons goed humeur, ...

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een meer dan geslaagde schoolreis naar het Boudewijnpark van te maken!

Lees meer...

Bezoekje aan De Helix 2B

Op 9 mei zijn we met de klas naar De Helix op uitstap geweest. Samen met de medewerkers van De Helix heb ik, juf Celien, een pakket uitgewerkt omtrent duurzame voeding. Dit heb ik dan uitgetest met de leerlingen van het tweede leerjaar B. Het was een fijne dag waarbij ze in de voormiddag activiteiten moesten doen zoals een schat zoeken, takken verzamelen, brandnetels plukken, bijen volgen, groenten zoeken van dit seizoen, ... Tijdens de middag gingen we aan de slag met onze eigen pizza. Uiteraard niet zomaar een pizza, een lokale pizza! Dit wil zeggen dat we enkel groenten hebben gebruikt die de dag voordien vers van bij de boer kwamen. Nadien mochten de kinderen een kort tekstje schrijven over wat ze van de dag vonden en daaruit is gebleken dat ze het heel goed naar hun zin hadden.

Lees meer...

Smoothies in 2B

Deze maand staat juf Celien in 2B. Hier leren de kinderen alles over afval, sorteren, hergebruik, ... Vandaag mochten de leerlingen fruit meebrengen dat er al een beetje 'slecht' uitzag, hier en daar een bruin plekje had. Hiermee maakten de lln. een overheerlijke smoothie.

Lees meer...

Kronkeldidoe 

De lln. van het eerste en tweede leerjaar leefden zich uit tijdens de sportactiviteiten van Kronkeldidoe.  Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan kwamen allemaal aan bod.

 

Lees meer...

Sportklas Ninove - 1L + 2L

De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar gingen op sportklas naar Ninove. Daar werden ze op sportief vlak uitgedaagd met verschillende activiteiten.

Lees meer...