Inschrijvingen 2019 - 2020

Geen maximumcapaciteit

 

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2019-2020 zal geen rekening gehouden worden met de maximumcapaciteit aan leerlingen en kleuters die enkele jaren geleden voor onze school werd vastgelegd.

Er kunnen dus (op basis van capaciteit) geen kinderen geweigerd worden. Ook de inschrijvingsdata die in het infoboekje vermeld staan, vervallen.

 Lees meer

Behalen we ons fietsbrevet?

Op donderdag 7/06 mochten de lln. hun fiets naar school meebrengen. Tijdens de turnles gingen ze nog wat oefenen en achteraf volgende de proef. Verschillende lln. behaalden hun fietsbrevet brons, anderen moeten nog wat oefenen.

Lees meer...

Pasen

Op vrijdag 30/03 kregen onze leerlingen n.a.v. de jeugdboekenweek een voorstelling rond techniek. Nadien merkten we op dat de paashaas enkele verrassingen had achtergelaten in de tuin.

Lees meer...

Kronkeldidoe

Op ma 26/03 gingen onze leerlingen naar Kronkeldidoe. Het werd een leuke voormiddag vol actieve en leuke spelletjes!

Lees meer...

Wintersportdag 1ste en 2de lj

Tijdens de wintersportdag te Ninove konden onze leerlingen zich lekker uitleven. Hier waren allerlei spelletjes aanwezig nl. springkastelen, fietsen, bouwblokken en zoveel meer. Het was een gezonde en sportieve dag!

Lees meer...

Techniek in het 2de leerjaar

Tijdens de techniekles werd voor het actueel thema 'Sinterklaas' gekozen. De lln. kregen de opdracht een sintfiguur te timmeren op een houten plankje. Ze timmerden nagels in de houten plank, maakten verbindingen met rode wol, tekenden een gezichtje, staf en armen.

Het was een leerrijke namiddag!

Lees meer...

Verrassingsuitstap 1L en 2L

Op 13 november brachten we een bezoek aan het huis van de Sint. Bij aankomst werden we opgewacht door wel 10 pieten. Showpiet, Pietjeprecies, Cadeautjespiet en vele ander pieten waren aanwezig. Door de pieten kregen we een rondleiding in het huis van de Sint. We konden een kijkje nemen in de badkamer, slaapkamer, werkkamer, … We vonden dit superleuk en genoten van ons bezoekje. Spijtig genoeg was de Sint net in de speelgoedfabriek.

In de namiddag zijn we naar Jabbedoe geweest. Hier konden we ons eens lekker uitleven in de binnenspeeltuin.

Lees meer...

Yogales - 2L

Op dinsdag 7 november volgden de leerlingen van het tweede leerjaar yogales bij juf Katrien.
De juf koos als thema "het bos". De leerlingen konden allerlei yogahoudingen aannemen: teenboom, waaiboom, houthakker, hond, muis,... De les werd afgesloten op een zeer ontspannen manier: per 2 mochten ze elkaar masseren aan de hand van een herfstblad. Deze oefening boekte heel was succes!

Lees meer...

Sportklassen 2de leerjaar 

 

Lees meer...

Frietjes!!

Zoals beloofd kregen onze winnende klassen van onze schoolfeestwandeling een beloning…

Ze werden samen met hun juf getrakteerd op lekkere frietjes!

Dat smaakte!

Lees meer...

Schoolreis 1ste graad.

 

Zalig zomerweer, prachtige dieren, leuke attracties, ons goed humeur, ...

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een meer dan geslaagde schoolreis naar het Boudewijnpark van te maken!

Lees meer...

Bezoekje aan De Helix 2B

Op 9 mei zijn we met de klas naar De Helix op uitstap geweest. Samen met de medewerkers van De Helix heb ik, juf Celien, een pakket uitgewerkt omtrent duurzame voeding. Dit heb ik dan uitgetest met de leerlingen van het tweede leerjaar B. Het was een fijne dag waarbij ze in de voormiddag activiteiten moesten doen zoals een schat zoeken, takken verzamelen, brandnetels plukken, bijen volgen, groenten zoeken van dit seizoen, ... Tijdens de middag gingen we aan de slag met onze eigen pizza. Uiteraard niet zomaar een pizza, een lokale pizza! Dit wil zeggen dat we enkel groenten hebben gebruikt die de dag voordien vers van bij de boer kwamen. Nadien mochten de kinderen een kort tekstje schrijven over wat ze van de dag vonden en daaruit is gebleken dat ze het heel goed naar hun zin hadden.

Lees meer...

Smoothies in 2B

Deze maand staat juf Celien in 2B. Hier leren de kinderen alles over afval, sorteren, hergebruik, ... Vandaag mochten de leerlingen fruit meebrengen dat er al een beetje 'slecht' uitzag, hier en daar een bruin plekje had. Hiermee maakten de lln. een overheerlijke smoothie.

Lees meer...

Kronkeldidoe 

De lln. van het eerste en tweede leerjaar leefden zich uit tijdens de sportactiviteiten van Kronkeldidoe.  Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan kwamen allemaal aan bod.

 

Lees meer...

Sportklas Ninove - 1L + 2L

De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar gingen op sportklas naar Ninove. Daar werden ze op sportief vlak uitgedaagd met verschillende activiteiten.

Lees meer...

De week van het bos.

De lln. van het 2de leerjaar gingen dinsdag naar het bos. Daar verzamelden ze allerlei blaadjes en vruchten, luisterden ze naar de vogels, bouwden ze een insectenhuisje en genoten ze van de omgeving. Tijdens de les media maakten ze een verbodsbord voor het bos. vb. verboden te roepen, afval op de grond te gooien, ... 

Lees meer...

Liefste mama's

De leerlingen van het 2de leerjaar willen hun mama's alvast laten weten dat ze heel veel van hen houden!

Ze wensen al hun mama's ook een fijne Moederdag!

Lees meer...

toneel

'Ik wil geen prins of prinses zijn'

Lees meer...

cultuurklassen 2de leerjaar

De leerlingen van het 2de leerjaar werken samen aan een groot groepswerk.

Lees meer...

Kerstsfeer

fruit

De leerlingen van 2A en 2B hebben samen rond het thema fruit gewerkt.
Met echte appels en peren gingen ze een doek bestempelen, ze waren niet te temperen.
Het resultaat is top, de fun kon niet op.

Lees meer...