Inschrijvingen 2019 - 2020

Geen maximumcapaciteit

 

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2019-2020 zal geen rekening gehouden worden met de maximumcapaciteit aan leerlingen en kleuters die enkele jaren geleden voor onze school werd vastgelegd.

Er kunnen dus (op basis van capaciteit) geen kinderen geweigerd worden. Ook de inschrijvingsdata die in het infoboekje vermeld staan, vervallen.

 Lees meer

Eendjes fietsen

Ook de jongste kleuters brachten hun fiets mee naar school. Na een aantal oefeningen rond fietsbehendigheid verdienden ze allemaal hun fietsvlagje. Goed gedaan eendjes! 

Lees meer...

Naar de boerderij - eendjesklas

Onze allerkleinsten trokken met kruiwagen en schop naar de boerderij. Klaar om de handen uit de mouwen te steken bij boer Frans.  De koeien kregen maïs, de kalfjes en kippen vers stro, de konijnen hun knuffels, de weiden werden geïnspecteerd en ook de tuin werd onder handen genomen. En wisten jullie dat kersen, zelf geplukt van de kersenboom, nog zo lekker smaken?! Een heel geslaagde dag! 

Lees meer...

Nieuwe instap na de paasvakantie

Na de paasvakantie mochten we in onze eendjesklas nieuwe peuters verwelkomen. Onze oudsten namen hun maar al te graag mee op ontdekking in de klas. Het traantje 's morgens bij het afscheid was dan ook snel vergeten. Na een paar dagen wennen en ontdekken vlogen we meteen in ons thema: lente, zaaien en groeien. Een zonnebloempit werd vol enthousiasme in een bloempotje gestoken en met al het water en de zon kan het niet anders dan uitgroeien tot een hele grote, sterke zonnebloem. We mochten ook  op de grote bus die ons naar het vondel in Halle bracht. Daar woonden we de prachtige voorstelling van 'in de wolken' bij. Een geslaagde kennismaking met het theater. 

Lees meer...

Joepie, zoeken maar! - kleuters

Ook dit jaar strooiden de paasklokken pakjes uit boven onze school.

Lees meer...

Paaslunch - kleuters

Iedere klas droeg zijn steentje bij tot het realiseren van de paaslunch: de eendjes pelden de eitjes, de kikkerklas sneed de sla fijn, de beren- en olifantenklas zorgden voor het dessert en de apen- en giraffenklas zorgen voor geraspte worteltjes en schijfjes komkommer. En daarna was het lekker smullen van dit alles en dit samen met FRIETJES... Mmmmm

Lees meer...

Op zoek naar de lente - eendjesklas

Voor de paasvakantie trokken onze jongste kleuters hun laarzen aan en gingen op zoek naar de eerste tekenen van de lente. Verder kregen we ook bezoek van de kip en mochten er kuikentjes blijven logeren in de klas. Laat de zon nu maar komen... 

Lees meer...

Lekker en gezond in de eendjesklas *nieuwe foto's*

Ook onze allerkleinsten werkten rond gezondheid. Zij hadden het vooral over groentjes, fruit en bewegen. Een uitstap naar de markt, waarnemen van groentjes en fruit, het maken van een lekkere smoothie en vooral veel proeven van al dat lekkers. Een paar sfeerbeelden

Lees meer...

Wintersportdag - kleuters

Enkele sfeerbeelden van de wintersportdag te Ninove.

Lees meer...

Nieuwe peuters in de eendjesklas

Na de kerstvakantie mochten we in onze eendjesklas nieuwe peuters verwelkomen. De oudste peuters namen hun graag mee op sleeptouw en zo vonden onze nieuwe vriendjes snel hun plaats in de klas. Van harte welkom en samen beleven we vast en zeker een heleboel avonturen.

Lees meer...

Licht en donker - kleuters

Nadat de sint ons land uit was werkten de kleuters rond licht en donker. Iedereen kreeg van de sint en zijn pieten een lichtgevend huisje om aan de boekentas te bevestigen. Er werd de kleuters duidelijk gemaakt dat ze moeten opvallen in het verkeer. Daarom maakten we een wandeling waarbij iedereen een fluohesje aan had. Ook werd er een donkere ruimte ingericht waar de kleuters konden experimenteren met lichtjes.

Lees meer...

De sint komt bijna naar onze school - kleuters

In afwachting tot het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten aan onze school beleefden de kleuters plezier aan heel wat activiteiten. 

Lees meer...

Nieuwe peuters in de eendjesklas

Na de herfstvakantie mochten we een aantal nieuwe kinderen verwelkomen. Een kleine impressie van hun eerste dagen....

Lees meer...

Alle kleuters naar het bos

Op dinsdag 24 oktober trokken we met alle kleuters naar het raspaillebos om er de herfstverschijnselen waar te nemen. De kleuters verzamelden bladeren, vruchten, takken, ... om er later in de klas mee aan het werk te gaan.

Lees meer...

Bijna herfstvakantie...tijd voor wafels in de eendjesklas

Onze eendjes koken en bakken graag. Samen zochten we in een kookboek wat we allemaal graag lusten. Waarom maken we nu eens geen wafels? En de dag voor de herfstvakantie was hier perfect voor. 

Lees meer...

Pompoenen in de eendjesklas

Pompoen, pompoen, wat zal ik met je doen? Zal ik van jou een soepje maken? Mmm, dat zal lekker smaken!

Onze peuters gingen op bezoek bij de buren. In hun tuin groeien er immers hele dikke pompoenen. Gelukkig hadden we een kruiwagen mee, want zo een zware pompoen konden we niet dragen! Na een uitgebreide waarneming was het snel beslist wat we ermee gingen doen: pompoensoep maken met balletjes! Iedereen hielp mee en zelfgemaakte pompoensoep in de herfst... dat smaakt nog zo lekker!

Lees meer...

Project afval - kleuters

Sorteren? Iedereen kan het leren. In de week van 25 tot en met 29 september werkten we in onze school rond afval. We leerden de kleuters sorteren aan de hand van rijmpjes. "Vladimir houdt van papier, esmée houdt van PMD, Bas houdt van glas, Jeroen eet graag groen, Marij heeft graag batterij en de rest is voor Modest.

Lees meer...

Peuters op stap naar de boomgaard

In de klas hadden we het deze week over  appels en peren. Je kan die niet enkel kopen in de winkel maar je kan deze ook zelf gaan plukken in de boomgaard. Toch veel leuker! Tijd dus om onze laarzen aan te trekken en op stap te gaan. Gewapend met kruiwagen en emmers gingen we op woensdag 20 september appels en peren plukken. Ook Jules mocht mee. Met de geplukte appels maakten we donderdag heerlijke appelmoes. Zelfgemaakt smaakt dat toch steeds beter.

Lees meer...

Een kijkje in de eendjesklas

Onze jongste kleuters zijn hun schooljaar ook gestart... de ene met een traan, de andere heel enthousiast. Ondertussen vond iedereen zijn draai op onze school en zijn we klaar om samen een heleboel avonturen te beleven.

Lees meer...

Naar de boerderij - eendjesklas

Lees meer...

Turnen met de eendjesklas

Onze peuters krijgen ook elke week turnles van meester Bart. Of ze het leuk vinden? Neem mee een kijkje in onze turnzaal... 

Lees meer...

Thema lente - planten en zaaien in de eendjesklas

Onze eendjes hebben volop lentekriebels. Na een kijkje in de schoolomgeving naar de tuinen en het frisse groen, brachten we een bezoek aan het tuincentrum. In de klas gingen we aan de slag met het planten en het zaaien. Wat is het leuk  om te experimenteren met de aarde. Wist je al dat aarde met water erbij ook geschikt is om te verven? leuk! 

Lees meer...