Inschrijvingen 2020 - 2021

Geen maximumcapaciteit

 

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2020 - 2021 zal geen rekening gehouden worden met de maximumcapaciteit aan leerlingen en kleuters die enkele jaren geleden voor onze school werd vastgelegd.

Er kunnen dus (op basis van capaciteit) geen kinderen geweigerd worden. Ook de inschrijvingsdata die in het infoboekje vermeld staan, vervallen.

 Lees meer

Inschrijvingen tijdens corona

Wensen jullie je zoon of dochter in onze school in te schrijven? Dat kan!

 Lees meer

Peuterklas naar de boerderij

Vrijdag 14 juni trokken onze jongste kleuters hun laarzen aan om boer Frans een dagje te gaan helpen op de boerderij. Na een inspectie van de weiden en verdeling van de taken was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Onze eendjes wisten duidelijk van aanpakken. Even pauzeren met een proeverij van allerlei melkproducten en daarna eens goed rollen in het stro... Uiteraard moeten we na het werk ook onze schoppen, kruiwagens en laarzen wassen. Een geslaagde dag! 

Lees meer...

Thema lentekriebels in de eendjesklas

Ook de jongste kleuters gingen op zoek naar de lente. We brachten de lente naar de klas met de lentebloesems, bloemen en de dieren maar we trokken ook naar buiten. Een fijne wandeling rond de school toonde dat de lente echt wel in het land is. 

Lees meer...

Eendjesklas: thema dozen

Rommele rommele roos

wat zit er in mijn doos

even kijken wat er ligt

doosje open

doosje dicht

Lees meer...

Thema Kerstmis - eendjesklas

Tijdens het thema kerstmis hebben we het vooral gezellig gemaakt in de klas. Lichtjes in de boom, kerstmuziek, samen knutselen voor onze nieuwjaarsbrief, koekjes bakken, … 

Lees meer...

Herfst in de eendjesklas

In november werkten we volop rond de herfst. Om onze kinderen de kans te geven de herfst in het bos te aanschouwen, trokken we op een mooie woensdagvoormiddag naar het raspaillebos. 

Lees meer...

In de eendjesklas

Na de herfstvakantie kregen we 4 nieuwe peuters in de klas. Dankzij onze andere eendjes vonden ze heel snel hun draai in de klas... Op naar de vele avonturen! 

Lees meer...

theater P + 1KK: MOES

Op de vloer een appelboom en drie kastjes. De kastjes herbergen gekke machines en keukengerei dat plots tot leven komt. Zij brachten ons het verhaal van appels tot (appel)Moes. Onze kleinste kleuters trokken met de bus naar het vondel in Halle om deze prachtige voorstelling mee te beleven. Na de voorstelling gingen we spelen in de MOESspeeltuin, een fijne installatie waarin de kinderen zelf aan de slag mochten gaan met appeltjes, vrachtwagens en potjes. 

Lees meer...

Verteltent - Kleuters

Op donderdag 25 oktober kwam Guy Daniels langs met zijn verteltent op school. In de turnzaal werd er een tent opgesteld waar we met de kleuters knus naar een verhaal konden luisteren. 

Lees meer...

Jules is jarig - eendjesklas

Onze eendjes hadden het druk. De klaspop Jules was jarig en om dit te vieren hielden we een klein feestje. Bij een feestje hoort muziek, kaarsen, vlaggetjes, een kroon en uiteraard ook iets lekkers om te eten... dus we maakten lekkere wafeltjes.

Lees meer...

Eendjes naar de boomgaard

Onze jongste kleuters trokken voor het eerst op stap met de schoolbus. Wat een avontuur. De bus bracht ons naar de boomgaard waar we op zoek gingen naar appels en peren. We plukten onze kruiwagen vol want op school gingen we appelmoes maken. Eerst nog even proeven want zo een zelf geplukte appel of peer smaakt nog zo lekker! En wist je al dat ook paarden graag een appeltje lusten?

Lees meer...

Sfeerbeelden eerste dagen in de eendjesklas

De jongste instappers hebben hun draai al goed gevonden op onze school. We ontdekten de klas, de school en we maakten zelfs al een wandeling rond de school. Bij de buren mochten we een lekkere watermeloen gaan plukken. Dat gaat smaken...

Lees meer...

Eendjes fietsen

Ook de jongste kleuters brachten hun fiets mee naar school. Na een aantal oefeningen rond fietsbehendigheid verdienden ze allemaal hun fietsvlagje. Goed gedaan eendjes! 

Lees meer...

Naar de boerderij - eendjesklas

Onze allerkleinsten trokken met kruiwagen en schop naar de boerderij. Klaar om de handen uit de mouwen te steken bij boer Frans.  De koeien kregen maïs, de kalfjes en kippen vers stro, de konijnen hun knuffels, de weiden werden geïnspecteerd en ook de tuin werd onder handen genomen. En wisten jullie dat kersen, zelf geplukt van de kersenboom, nog zo lekker smaken?! Een heel geslaagde dag! 

Lees meer...

Nieuwe instap na de paasvakantie

Na de paasvakantie mochten we in onze eendjesklas nieuwe peuters verwelkomen. Onze oudsten namen hun maar al te graag mee op ontdekking in de klas. Het traantje 's morgens bij het afscheid was dan ook snel vergeten. Na een paar dagen wennen en ontdekken vlogen we meteen in ons thema: lente, zaaien en groeien. Een zonnebloempit werd vol enthousiasme in een bloempotje gestoken en met al het water en de zon kan het niet anders dan uitgroeien tot een hele grote, sterke zonnebloem. We mochten ook  op de grote bus die ons naar het vondel in Halle bracht. Daar woonden we de prachtige voorstelling van 'in de wolken' bij. Een geslaagde kennismaking met het theater. 

Lees meer...

Joepie, zoeken maar! - kleuters

Ook dit jaar strooiden de paasklokken pakjes uit boven onze school.

Lees meer...

Paaslunch - kleuters

Iedere klas droeg zijn steentje bij tot het realiseren van de paaslunch: de eendjes pelden de eitjes, de kikkerklas sneed de sla fijn, de beren- en olifantenklas zorgden voor het dessert en de apen- en giraffenklas zorgen voor geraspte worteltjes en schijfjes komkommer. En daarna was het lekker smullen van dit alles en dit samen met FRIETJES... Mmmmm

Lees meer...

Op zoek naar de lente - eendjesklas

Voor de paasvakantie trokken onze jongste kleuters hun laarzen aan en gingen op zoek naar de eerste tekenen van de lente. Verder kregen we ook bezoek van de kip en mochten er kuikentjes blijven logeren in de klas. Laat de zon nu maar komen... 

Lees meer...

Lekker en gezond in de eendjesklas *nieuwe foto's*

Ook onze allerkleinsten werkten rond gezondheid. Zij hadden het vooral over groentjes, fruit en bewegen. Een uitstap naar de markt, waarnemen van groentjes en fruit, het maken van een lekkere smoothie en vooral veel proeven van al dat lekkers. Een paar sfeerbeelden

Lees meer...

Wintersportdag - kleuters

Enkele sfeerbeelden van de wintersportdag te Ninove.

Lees meer...

Nieuwe peuters in de eendjesklas

Na de kerstvakantie mochten we in onze eendjesklas nieuwe peuters verwelkomen. De oudste peuters namen hun graag mee op sleeptouw en zo vonden onze nieuwe vriendjes snel hun plaats in de klas. Van harte welkom en samen beleven we vast en zeker een heleboel avonturen.

Lees meer...

Licht en donker - kleuters

Nadat de sint ons land uit was werkten de kleuters rond licht en donker. Iedereen kreeg van de sint en zijn pieten een lichtgevend huisje om aan de boekentas te bevestigen. Er werd de kleuters duidelijk gemaakt dat ze moeten opvallen in het verkeer. Daarom maakten we een wandeling waarbij iedereen een fluohesje aan had. Ook werd er een donkere ruimte ingericht waar de kleuters konden experimenteren met lichtjes.

Lees meer...