Inschrijvingen 2019 - 2020

Geen maximumcapaciteit

 

Voor de inschrijvingen van het schooljaar 2019-2020 zal geen rekening gehouden worden met de maximumcapaciteit aan leerlingen en kleuters die enkele jaren geleden voor onze school werd vastgelegd.

Er kunnen dus (op basis van capaciteit) geen kinderen geweigerd worden. Ook de inschrijvingsdata die in het infoboekje vermeld staan, vervallen.

 Lees meer

Bronzen verkeer op school-medaille

GBS Galmaarden werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

Digitale schoolpoortmedaille Brons 2019

Lees meer...

Zedenleer: samen veerkrachtig

De leerlingen n.c.-zedenleer van het 3e en 4e leerjaar hebben voor de campagne “samen veerkrachtig”  2 oude stoelen bewerkt.

Er zijn 2 slogans op aangebracht: “Heb je even voor mij? Maak wat tijd voor me vrij.”J   en “Zit je met een ei? Kom bij mij en leg het er bij.” J

De insteker is: iedereen heeft wel eens een mindere dag, tegenslag, verdriet, probleempjes,…  De stoelen zijn er dan om even te gaan zitten, tijd te nemen om te vertellen, naar elkaar te luisteren.

We hebben de stoelen afgeschuurd, geverfd en daarna beplakt met letters uit tijdschriften. De poten van de stoelen en de andere gedeelten in ijzer zijn beplakt met tekstblokken uit de krant. Het idee hierachter is dat wie zorgen heeft vertelt, woorden en zinnen. Wie luistert heeft misschien wat tips of raad, woorden en zinnen.

Lees meer...

De kleuters naar het bos

Ooit al kabouters gezien? Neen? De kleuters wel hoor!                                                                                                                                                                                     Groene en rode kabouters toonden onze speurneuzen de weg op de bosuitstap van 22 oktober. De blauwe kabouters gaven ons leuke doe-opdrachten: paddenstoelen zoeken, bolsters, kastanjes en eikels rapen, ermee gooien, boomstammen meten, verstoppertje spelen, kleine beestjes zoeken, klimmen en klauteren, soorten bladeren zoeken, de kleurenpracht in de herfst bewonderen, geluiden observeren, met de laarzen in de modder ploeteren,... en zo veel meer.     En of we ervan genoten?!!!

Lees meer...

Bloembollen planten - kleuters en 2B

Dit schooljaar hebben we speciaal aandacht voor de aanleg van onze tuin. We betrekken hier zoveel mogelijk onze kleuters en leerlingen bij. Donderdag 17 oktober gingen de leerlingen van 2B en de kleuters aan de slag om bloembollen te planten.  De leerlingen van 2B zorgden voor de voorbereidingen: gewapend met een plan van onze tuin beslisten zij waar de bloembollen moesten komen. Ze maakten de gaatjes en toonden aan waar welke soort mocht komen. Dan was het de beurt aan de kleuters. Zij legden in elk holletje een bloembol en maakten het gaatje terug mooi dicht. 

En nu maar wachten op de lente….

Lees meer...

Naar de binnenspeeltuin met de kleuters

Aangezien het weer niet ideaal was voor een schoolreis naar de zee, trokken we dinsdag met al onze kleuters naar de binnenspeeltuin. Onze kleuters genoten volop van het ravotten in de grote speelruimte.

Lees meer...

Veldloop 18 september 2019

Proficiat aan al onze leerlingen die deelnamen aan de veldloop! 

Lees meer...

Sportdag kleuters 

Dinsdag 11 juni trokken onze kleuters naar het sportplein van Galmaarden voor een dagje sport en plezier. De zon liet ons niet in de steek en dankzij de uitdagende activiteiten werd het een hele leuke dag.

Lees meer...

Schoolfeest 8 juni 2019

Hartelijk dank voor uw enthousiaste aanwezigheid op ons schoolfeest.  Geniet even terug mee van onze geslaagde H6-kermis.

Lees meer...

naamloos

Programma

14.30u: Vlaamse kermis (tot 17.30u)

15.30u: optreden kleuters

16.30u: ballonplooier 

Doorlopend eet-en drankgelegenheid

 

Paasfeest bij de kleuters

Vrijdag 5 april vierden onze kleuters paasfeest. 's Morgens vonden we allemaal chocolade paaseitjes in de klas. De paashaas was ons niet vergeten.  Tijd om de handen uit de mouwen te steken want we hadden immers een paasetentje voor te bereiden. Tijd om aan de slag te gaan.  De kleuters  pelden eitjes, knipten sla, raspten wortels, sneden komkommer, tomaat,...  Als extraatje haalden de kleuterjuffen frietjes van de frituur. Alle kleuters smulden van al dat lekkers en hun bordjes waren dan ook snel leeg. Even buiten spelen en genieten van de zon en daar waren de ouders al om te komen kijken naar onze afsluiter. Alle mooie konijntjes sprongen, dansten, stampten,... Vrolijk paasfeest allemaal! 

Lees meer...

2019 04 02 20.00.44

Update speelplaats 

Grote bedrijvigheid op en rond onze gebouwen... 

Lees meer...

Spelen in de sneeuw - kleuters

De kleuters speelden thuis tijdens de pedagogische studiedag al in de sneeuw, maar ze hadden er blijkbaar nog niet genoeg van. Ze amuseerden zich op school nog met het spelen in de sneeuw: sneeuwpoppen maken, een ritje op de slee, sneeuwballen tegen de muur gooien, rollen in de sneeuw, …

Lees meer...

Wintersportdag - kleuters

De kleuters kregen in de sporthal van Ninove terug heel wat materiaal aangeboden om veel te bewegen. Ze beleefden een leuke dag!

Lees meer...

affiche datum beneden 1 page 0

De sint op bezoek

Woensdag 5 december was de grote dag. Het bezoek van Sinterklaas en de zwarte pieten aan onze school. We mochten maar 1 zwarte piet verwelkomen. Hij was te laat door een lekke band en was daardoor Sinterklaas en de andere zwarte piet kwijtgeraakt. Met alle kleuters en leerlingen gingen we op zoek naar Sinterklaas. 

Lees meer...

Wapenstilstand 11/11/2018 * aanvulling * 

 11 november 2018 was het precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog officieel eindigde met de ondertekening van de Wapenstilstand. Naar aanleiding van de herdenking van 'de Groote oorlog' werden er bij ons op school een reeks activiteiten georganiseerd. We hadden de 'vredesreis' naar Passendale en Ieper, de uiteenzetting over de groote oorlog en de gevolgen hiervan voor de inwoners van Galmaarden door Michel Matthijs, ere-directeur van de school en auteur van verschillende boeken over Galmaarden. Onze kleuters maakten klaprozen en de eerste graad maakte een krans voor het monument. Onze leerlingen van de tweede en derde graad maakten de cijfers van 14 - 18 en de leerlingen van de derde graad schreven gedichten. Op 11 november, tijdens de herdenking aan de oorlogsgedenksteen van Galmaarden, werd het winnende gedicht voorgelezen. Een paar beelden...

Lees meer...