lichamelijke opvoeding

De zwemlessen voor onze leerlingen zullen dit schooljaar gegeven worden door meester Bart en meester Jeroen in het Gaversbad te Onkerzele (Geraardsbergen).
Vanaf het schooljaar 2014-2015 werd (op advies van de doorlichting) het zwemonderricht hervormd.
Een zwemles duurt nu 50 minuten (voorheen 30 min.)
Tot de krokusvakantie krijgen alle leerlingen zwemles. In het vernieuwde zwemrooster betekent dit 50 minuten zwemles om de drie weken.
Na de krokusvakantie krijgen alleen de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar zwemles. Ze gaan tot het einde van het schooljaar elke week zwemmen.
Aan de ouders wordt gevraagd voor een passende baduitrusting te willen zorgen: zwembroek (geen bermudashort) voor de jongens, zwempak (geen bikini) voor de meisjes en badhanddoek. Onze school zorgt voor een badmuts. Deze is verplicht. De leerlingen van het eerste leerjaar en de nieuwe leerlingen krijgen een gratis badmuts.
Het zwemonderricht is gratis voor de leerlingen van het zesde leerjaar.
Ook de andere lessen lichamelijke opvoeding worden door onze turnleraar/turnlerares gegeven. Onze leerlingen van het eerste leerjaar en alle nieuwe leerlingen krijgen van onze ouderraad een gratis turntruitje, de andere leerlingen kunnen mits betaling een turntruitje van de school bekomen. Voor turnpantoffels of sportschoenen en een turnbroekje (liefst in zwarte kleur) wordt door de ouders zelf gezorgd. Aangezien deze uitrusting op school blijft, is het aangeraden deze te willen voorzien van een merkteken.
Aangezien de lessen lichamelijke opvoeding binnen het normale lessenrooster vallen, dienen de ouders schriftelijk te verwittigen wanneer hun kind niet kan deelnemen.