Welkom op onze website

Er zit meer achter onze schoolpoort dan je denkt...

 Interesse in onze school?

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie en inschrijvingen.

 via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefonisch: school: 054/89 04 50

Patrick: 0472/43 01 93
Daisy:  0473/45 57 05

Techniek in het eerste leerjaar

We gingen met hamer en nagels aan de slag om de eerste letter van onze naam te maken.
Kunnen wij het maken? Nou en of!!

Lees meer...

Schoolreis eerste graad

Op dinsdag 21 juni trokken onze leerlingen van het eerste en tweede leerjaar richting Boudewijn Seapark te Brugge. Wat hadden we een plezier op de attracties. We genoten ook van de spectaculaire dolfijnenshow en zeehondenshow. Een leuke dag vol mooie herinneringen.

Lees meer...

1L - 6L - laatste activiteit met meter en peter

Op vrijdag 24 juni hadden de leerlingen van het eerste leerjaar de laatste activiteit met hun meter/peter uit het zesde leerjaar. We speelden spelletjes, kregen een mooi aandenken cadeau en namen afscheid van elkaar. We wensen onze meter/peter heel veel succes volgend jaar in de middelbare school! 

Lees meer...

3KK - 1L klas-doorbrekende activiteit

De leerlingen van het eerste leerjaar lazen voor aan de kinderen van de derde kleuterklas.

Lees meer...

Thema 'smakelijk' 1L

Naar aanleiding van ons nieuw thema 'smakelijk!' duiken we de Italiaanse keuken in en proeven en bespreken we een aantal basis ingrediënten. Buon Appetito! 

Lees meer...

Project kunst en kleur 1L

Lees meer...

Techniek in het eerste leerjaar

In het eerste leerjaar stond een techniekcircuit op het programma. Zoals echte onderzoekers gingen we met de opdrachten aan de slag. Wat is drijven en zinken? We deden de test. We gingen zelf een aantal balansen maken met aangeboden materiaal. Wat is zwaarder, lichter? Wat weegt het meeste, minste? Hoe maken we de balans gelijk? Experimenteren maar! 

 

Lees meer...

Schaatsen 1L

Op dinsdag 11 januari gaven onze eersteklassers het beste van zichzelf op de ijspiste van Liedekerke. Het werd een leuke namiddag vol schaatsplezier.

Lees meer...

Naar het bos 1L en 6L

Op dinsdag 9 november trokken onze eersteklassers met hun meter/peter uit het zesde leerjaar naar het Raspaillebos. Ze kregen een aantal opdrachten om samen uit te voeren. Het werd een leuke en zonnige namiddag in de mooie natuur.

Lees meer...

Sportklassen 1L

Op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober trokken de leerlingen van het eerste leerjaar naar de sporthal van Ninove. Het werden 2 leuke dagen, met veel sport, spel en plezier. 

Lees meer...

Techniek in het eerste leerjaar

Onze eersteklassers sloegen de handen in het elkaar tijdens de les techniek. Ze leerden hoe ze een hamer best gebruiken en timmerden de eerste letters van hun naam.

Kunnen wij het maken? Nou en of! 

Lees meer...

Start in het eerste leerjaar

Voor de leerlingen van het eerste leerjaar was het een spannende week. Voor het eerst naar de lagere school, samen met mol en beer...

Dikke proficiat, jullie zijn goed gestart!

Lees meer...

Eerste graad op stap

De eerste graad trok erop uit om het einde van het schooljaar te vieren. Picknicken in het baljuwhuis en ravotten in de tuin. Ook een lekker ijsje als afsluiter mocht niet ontbreken. 

Lees meer...

Moederdag 1L

Hoe zouden we mama kunnen verwennen? De leerlingen van het eerste leerjaar staken de handen uit de mouwen en maakten zelf een scrub. We mengden suiker, olijfolie, honing en geurolie door elkaar en dan de potjes vullen maar. Lang leve mama! 

Lees meer...

Lente in het eerste leerjaar

De laatste weken hing er in het 1e leerjaar al een heuse lentesfeer! We gingen aan de slag met klei en maakten een paaskuiken. We zaaiden tuinkers en maakten van ons zaaibakje een heuse paashaas. We hebben ook kruiden geplant (munt, peterselie, rozemarijn, tijm en basilicum) en leerden hoe we deze best verzorgen. Klaar dus voor de lente! 

Lees meer...

Hoeden 1L

In het eerste leerjaar gingen we tijdens de lessen beweging en drama aan de slag met hoeden. We leefden ons in in onze personages en hielden een hoedenmodeshow. We werkten ook rond de 4 gevoelens: bang, blij, boos en verdrietig. Welk gevoel beelden wij hier uit?

Lees meer...

Kerst in het 1ste leerjaar

De leerlingen van het 1ste leerjaar waren de laatste schooldag in volle kerstsfeer... We zongen samen kerstliedjes en genoten van een lekker kerstontbijt. Daarna deden we mee aan de actie van de gemeente om kerstkaartjes te maken voor bewoners van het woonzorgcentrum. Zo staken we in deze coronatijd de bewoners een hart onder de riem.
We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2021!

Lees meer...

Sportklassen 1L

Op 15 en 16 oktober gingen onze eersteklassers op sportklassen te Ninove. Het werden twee leuke dagen vol sport en plezier!

Lees meer...

We gaan naar Nederland!

In het 1e lj werkten we tijdens de projectweek rond Nederland. We proefden poffertjes, kaas en haring. We leerden over klompen, windmolens, ijsschaatsen en vanwaar de oranje kleur komt. We gingen zelf Delfts Blauw ontwerpen en leerden het volksdansje van '2 emmertjes water halen'. Zoveel te leren en zoveel te vertellen over ons gezellig buurland!
 

Lees meer...

Een heer in het verkeer!

 

De leerlingen van het 1e lj gingen op stap rond de school. Welke verkeersborden staan er? Wat betekent 'Kiss and ride'? Waar is de plaats van de voetganger, de fietser, de auto, ...? Hoe steken we veilig over?
 

Lees meer...

Techniek in het 1e leerjaar

 

Hoe houd ik een hamer vast? Hoe gebruik ik de nagels? Waar houd ik rekening mee?
De leerlingen van het eerste leerjaar gingen aan het timmeren en maakten de eerste letter van hun naam.
 

Lees meer...