H6 wandeling

 

Wegens het grote succes kan je nog genieten van onze H6 -wandeling tot en met zondag 2 mei. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur van Galmaarden.  Geniet van de prachtige lentebloemen in het bos (12km) of van de ontluikende bomen onderweg. Een aanrader! 

H6-lentewandeling

 

 

 

Lente in het eerste leerjaar

De laatste weken hing er in het 1e leerjaar al een heuse lentesfeer! We gingen aan de slag met klei en maakten een paaskuiken. We zaaiden tuinkers en maakten van ons zaaibakje een heuse paashaas. We hebben ook kruiden geplant (munt, peterselie, rozemarijn, tijm en basilicum) en leerden hoe we deze best verzorgen. Klaar dus voor de lente! 

Lees meer...

Hoeden 1L

In het eerste leerjaar gingen we tijdens de lessen beweging en drama aan de slag met hoeden. We leefden ons in in onze personages en hielden een hoedenmodeshow. We werkten ook rond de 4 gevoelens: bang, blij, boos en verdrietig. Welk gevoel beelden wij hier uit?

Lees meer...

Kerst in het 1ste leerjaar

De leerlingen van het 1ste leerjaar waren de laatste schooldag in volle kerstsfeer... We zongen samen kerstliedjes en genoten van een lekker kerstontbijt. Daarna deden we mee aan de actie van de gemeente om kerstkaartjes te maken voor bewoners van het woonzorgcentrum. Zo staken we in deze coronatijd de bewoners een hart onder de riem.
We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2021!

Lees meer...

Sportklassen 1L

Op 15 en 16 oktober gingen onze eersteklassers op sportklassen te Ninove. Het werden twee leuke dagen vol sport en plezier!

Lees meer...

We gaan naar Nederland!

In het 1e lj werkten we tijdens de projectweek rond Nederland. We proefden poffertjes, kaas en haring. We leerden over klompen, windmolens, ijsschaatsen en vanwaar de oranje kleur komt. We gingen zelf Delfts Blauw ontwerpen en leerden het volksdansje van '2 emmertjes water halen'. Zoveel te leren en zoveel te vertellen over ons gezellig buurland!
 

Lees meer...

Een heer in het verkeer!

 

De leerlingen van het 1e lj gingen op stap rond de school. Welke verkeersborden staan er? Wat betekent 'Kiss and ride'? Waar is de plaats van de voetganger, de fietser, de auto, ...? Hoe steken we veilig over?
 

Lees meer...

Techniek in het 1e leerjaar

 

Hoe houd ik een hamer vast? Hoe gebruik ik de nagels? Waar houd ik rekening mee?
De leerlingen van het eerste leerjaar gingen aan het timmeren en maakten de eerste letter van hun naam.
 

Lees meer...

meter en peter 1L - 6L

Vandaag maakten de peters en meters van het zesde leerjaar kennis met hun petekindje en metekindje uit het eerste leerjaar. 

Lees meer...

IK schrijf mijn eerste woord, IK ben al groot! 1L

 

Lees meer...