Welkom op onze website

Er zit meer achter onze schoolpoort dan je denkt...

 Interesse in onze school?

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie en inschrijvingen.

 via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefonisch: school: 054/89 04 50

Patrick: 0472/43 01 93
Daisy:  0473/45 57 05

 

 

Wij wensen jullie een zonnige zomervakantie! 

Team GBS Galmaarden H6

samen groeien we verder2022 06 30 17.09.21

Sportdag 1L - 2L - 3L

Ondanks het mindere weer maakten onze leerkrachten en leerlingen van 1L - 2L - 3L er toch een sportieve, fijne dag van! 

Lees meer...

Sportdag kleuters

Onder een stralende zon trokken onze kleuters naar de tuinen van het baljuwhuis voor hun sportdag. Touwtje trekken, overloopspel, parcours in de tuin, springkasteel, fietsparcours, dansen, yoga,... alles kwam aan bod. 'Samen plezier maken' stond op nummer 1 van de activiteiten. Een heel geslaagde dag! 

Lees meer...

Tombola

 

Ook dit schooljaar organiseerde onze ouderraad een tombola ter gelegenheid van het einde van het schooljaar. Een overzicht van de winnende nummers is hier terug te vinden.

Per 10 verkochte lotjes kregen de kinderen een extra lot voor de kindertombola. Naar jaarlijkse traditie werden de winnende lotjes samen met de kinderen getrokken.

Lees meer...

Schoolfeest 'H6 kleurt je dag!'

Zaterdag 4 juni... eindelijk.. terug...een schoolfeest! De volledige school werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een kleurrijk geheel want het was immers toch al 2 jaar geleden dat we een schoolfeest mochten organiseren. Onder een stralende zon mochten onze kleuters hun ouders, grootouders, meters, peters,.. een fantastisch optreden bezorgen, vol kleur. 

De leerlingen van het lager, grote broer/zus en ouders namen het nadien op tegen elkaar in de H6 - cup. Op het programma een aantal leuke disciplines zoals golf, fietsen, lopen, ... met onze eigen school-dj's van het zesde leerjaar die zorgden voor de sfeer. 

Een hapje en een drankje van de ouderraad, lekker zelfgemaakte taart door ouders/grootouders  en heel wat ouders, oud - collega's en  oud - leerlingen die langskwamen,  maakten van ons schoolfeest een meer dan geslaagde editie.  

 

Lees meer...

Jeugdboekenmaand helden en schurken

In maart 2022 is het thema voor Jeugdboekenmaand 'Helden en schurken'. We hebben het over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Maar één ding staat vast: zonder held geen verhaal. Onze lagere klassen werden tijdens de jeugdboekenmaand uitgenodigd door de bibliotheek van Galmaarden.  Zij zorgden voor een leuk bezoek, een voorstelling en een auteurslezing.  

Lees meer...

Kleuters - project kunst en kleur

In de klassen stond alles in het teken van kunst en kleur. kijken jullie even mee naar de sfeerbeelden?

Lees meer...

Project kunst en kleur - tentoonstelling

Onze kleuters en leerlingen werkten het project 'kunst en kleur' uit. Als afsluiter werd er vrijdag 1 april een tentoonstelling georganiseerd. Doorheen alle klaslokalen kon je kunstwerken bewonderen van kleuters en leerlingen. Stuk voor stuk prachtige creaties van onze getalenteerde kinderen. 

Lees meer...

Eerste oudercafé H6

Onze enthousiaste ouderraad koppelden op vrijdag 1 april aan de tentoonstelling een gezellig oudercafé. En wat werd het een fantastische eerste editie. 

Dit smaakt naar meer...

Lees meer...

Juf Marleen gaat op pensioen

Juf Marleen gaat met pensioen. Dit mochten we niet zomaar laten voorbijgaan. 

Juf Marleen, je was een topjuf en fijne collega! Geniet van de vrijkomende tijd, we gaan je hier enorm missen, dus spring geregeld nog eens binnen!!!

Lees meer...

Project kunst - kleuters

De kleuters van H6 zijn de projectweken rond kunst en kleur gestart met een voorstelling rond het boek 'de stip', gebracht door de kleuterjuffen. Na de voorstelling trokken de kinderen hun schilderschort aan om deel te nemen aan een workshop met als doel: 'maak samen kunst'.

Een heel geslaagd experiment.  Het resultaat is te bewonderen in de nieuwbouw.

Lees meer...

H6 wandelboekje

Joepie, de lente is er! Tijd om de wandelschoenen aan te trekken en samen te
gaan wandelen. Wie neem jij mee op deze zoektocht?

Klik hier voor de buggywandeling.

klik hier voor wandeling van 6 km - 10 km.

 

 

 

 

Carnaval 2022 

 

Carnaval is om te zingen
om te dansen en te springen
gekke kleren
gekke hoedjes
en wat schmink op onze snoetjes
gekke mensen overal
ja, dat is nu carnaval
 

Lees meer...

Kleuterkriebeldag

25 januari stond met stip aangeduid op de weekkalender in de kleuterklas! Onze kleuters mochten met de bus naar Ninove om te gaan sporten en spelen. Een super leuke kleuterkriebeldag voor onze jongste én oudste kleuters! Een mix van actief bewegen afgewisseld met rustmomenten. Want... bewegen is leuk!

Lees meer...

Nieuwe blokken op de speelplaats

Zullen we een toren bouwen?

Een toren van blokken, zo hoog als het plafond.

Eerst de mijne, dan de jouwe. En maar bouwen en maar bouwen.

Een toren van blokken tot bijna bij de zon. 

Lees meer...

Nieuwjaarsontbijt *aanvulling

De kinderen van H6 mochten de eerste schoolweek van 2022 afsluiten met een gezellig nieuwjaarsontbijt in hun klasbubbel. Hun wensen? Een mooi, gezond nieuw jaar vol leuke spelletjes, dansjes en veel leuke uitstappen...  Duimen we mee? 

Lees meer...

kerstcadeautje voor de kleuters

Voor de kerstvakantie kregen onze kleuters een nieuw digibord. Dit bord zal worden ingezet bij allerlei educatieve opdrachten, zowel in groepjes als klassikaal. 

Lees meer...