Welkom op onze website

Er zit meer achter onze schoolpoort dan je denkt...

 Interesse in onze school?

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie en inschrijvingen.

 via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telefonisch: school: 054/89 04 50

Patrick: 0472/43 01 93
Daisy:  0473/45 57 05

 

 

 

Toneel Wereldoorlog II

In het baljuwhuis werden wij terug gekatapulteerd naar  '40-'45, hier stonden we even stil bij de gebeurtenissen rond WOII. Aangrijpende verhalen wisselden zich af met klassiekers uit deze periode. Zelf een aantal leerlingen namen actief deel aan dit toneel.

Lees meer...

Loopwedstrijd

Op 18 september namen onze sportievelingen van het 6de deel aan de loopwedstrijd.

Fier op alle deelnemers!

Lees meer...

Bezoek aan het beroepenhuis.

Op 6 september brachten we met het 6de leerjaar een bezoek aan het beroepenhuis.

Hier maakten we kennis met allerlei beroepen, dit maakt onze keuze voor het secundair misschien wel wat gemakkelijker.

We leerden een cocktail maken, maakten kennis met de horecawereld, we vervoerden dozen met een transpallet, ...

 

Het zesde leerjaar op leerwandeling naar het bos

Deze namiddag trokken de leerlingen van het zesde leerjaar erop uit naar het bos. Vol enthousiasme zochten de leerlingen naar verschillende bladeren voor het maken van hun eigen herbarium. Tijdens de tocht moesten ze nog meer opdrachten vervullen, zoals het maken van een prachtig boomkapsel, een fotozoektocht en uiteraard genieten van onze prachtige natuur!

Lees meer...

De glorie van de prehistorie

De 'oerknal' was het startschot van ons eerste thema 'tijd': de prehistorie! De voorbije weken leerden we alles over het ontstaan van onze aarde, het eerste leven op deze planeet, de eerste mens en zijn evolutie van jager-verzamelaar tot eerste boer. Aan de hand van een quiz, een reclamespot, een nieuwsbericht en rap-liedje stelden we verschillende gebruiksvoorwerpen uit deze tijd voor. De leerlingen van het vijfde leerjaar kwamen een kijkje nemen.

Lees meer...

Bezoek aan het Beroepenhuis te Gent 

Vandaag maakten we op een zeer speelse manier kennis met beroepen uit verschillende sectoren. Door bepaalde opdrachten uit te voeren, leerden we meer over onze eigen talenten en vaardigheden. In de doe-tentoonstelling stonden dit jaar de sectoren 'chemie, kunststoffen en life-sciences' en 'social profit' in de kijker. Zo maakten we onze eigen tandpasta en kropen we in de huid van een verpleger en maatschappelijk werker.

Lees meer...

Kunst met de grote K

Naar aanleiding van de praktische OVSG-proef muzische vorming, werden onze leerlingen van het zesde leerjaar uitgedaagd om zelf een installatie te bedenken en te bouwen. Na wat opzoekwerk rond installaties en kennismaking met verschillende grote kunstenaars, gingen we zelf aan de slag. De resultaten mochten gezien worden! We nodigden de ganse school uit om eens een kijkje te komen nemen. Het S.M.A.K. in Gent werd voor een uurtje verplaatst naar de Hoogstraat in Galmaarden.

Lees meer...

Schaatsen in Liedekerke voor 5de en 6de leerjaar

Na een weekje openluchtklassen, zijn we het sporten zeker nog niet moe. Een namiddagje schaatsen kon er gerust nog bij! 

Lees meer...

Hier brandt de lamp!

Vandaag werkten we in het zesde leerjaar rond elektriciteit. Zo leerden we het verschil tussen een stroomkring in serie en eentje in parallel, welke voorwerpen zijn geleiders en welke zijn isolators en we leerden zelf een schakelaar in een stroomkring plaatsen.

Lees meer...

American Games voor het 5de en 6de leerjaar

'American Games' is een bewegingslandschap voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar. Zij doorliepen 3 plateaus waarin ze konden proeven van basisvaardigheden uit baseball, American football, frisbee, kin-ball, ... Het werd een zeer sportieve voormiddag!

Lees meer...

Bezoek aan 'Het Beroepenhuis'

Deze week gingen we op uitstap naar Het Beroepenhuis in Gent. Daar leerden we een waaier aan beroepen kennen en kregen we een beter zicht op onze eigen talenten. Vooral de technische en praktisch uitvoerende beroepen stonden in de kijker. 

In de  doe-tentoonstelling maakten we op een speelse manier kennis met beroepen uit de volgende sectoren:

(1) metaal en technologie, (2) metaal en technologie: bedienden, (3) transport en logistiek, (4) horeca, (5) chemie, kunststoffen en life-sciences, (6) voedingsindustrie, (7) haven en binnenvaart, (8) bouw, (9) social profit, (10) printmedia, (11) kapper en schoonheidsspecialist.

Het werd een zeer leerrijke voormiddag!

Lees meer...

Project 'het oude Egypte' in het zesde leerjaar

Vorige weken doken we in de wereld van de oude Egyptenaren. We leerden alles over de goden, de samenleving, de piramides, de farao's, hiërogliefen,... We bouwden zelf een piramide, maakten amuletten en cartouches met in hiërogliefen onze eigen naam. Sinds deze week zijn wij ook de trotse eigenaar van een replica van het gouden dodenmasker van Toetanchamon. 

Lees meer...

Techniekles rond hefbomen

De leerlingen van het zesde leerjaar werden, zonder enige uitleg, uitgedaagd om een hefboom mee naar school te brengen. Ze kwamen snel tot de conclusie dat we er in het dagelijkse leven wel heel veel tegenkomen! We leerden het hefboom-principe kennen, testten het uit op een grote en kleine lepel en maakten als afsluiter onze eigen katapult... een echte snoepjesschieter. 

Lees meer...

Speculaas van Sinterklaas

Sinterklaas is in het land ... en dat betekent: koekjes van SPECULAAS! Het zesde leerjaar trok zijn koksmuts aan en ging aan de slag. De resultaten waren om op te eten!

Lees meer...

Whizzkids in het zesde leerjaar

Vandaag nam het zesde leerjaar deel aan de Whizzkids-quiz. Whizzkids is een ICT-wedstrijd voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs. Didactisch gebruik van ICT binnen de verschillende leergebieden staat centraal. 
Alle vragen en opdrachten staan in het thema van geïntegreerd ICT-gebruik. 

Lees meer...

De eerste nederzettingen uit de prehistorie

Om ons project rond de prehistorie af te sluiten, werden de leerlingen uitgedaagd om een echte nederzetting van de 'eerste boeren' na te bouwen. Afspraak was dat ze enkel materialen mochten gebruiken uit die tijd. De hutjes moesten voldoen aan een aantal belangrijke eigenschappen: de boeren moeten zichzelf kunnen beschermen tegen weer en wind, het hutje moet stevig gebouwd zijn zodat een heuse windstoot het geheel niet omver blaast, de dieren moeten veilig achter een omheining staan, ... Het werd een echte prehistorische techniek-namiddag. We laten nu de prehistorie achter ons, op naar de oudheid!

Lees meer...

De glorie van de prehistorie

De voorbije twee weken vlogen we terug naar de prehistorie. We startten onze reis 13,7 miljard jaar geleden, bij het ontstaan van ons heelal. Stap voor stap leerden we de belangrijkste gebeurtenissen kennen, van het ontstaan van de aarde, naar de eerste mensachtigen, tot de eerste boeren. We kwamen tot het besef dat de prehistorie wel heel lang duurde! We haalden een heleboel gevonden voorwerpen uit de prehistorie in onze klas. Via nieuwsberichten, quizzen, chatberichten, reclamespotjes of gewoon als echte 'rappers', leerden we de andere leerlingen de betekenis en functie van deze vreemde oude voorwerpen.

Lees meer...

Laatste uitstap zesde leerjaar...

Vandaag trokken we er voor de laatste keer samen op uit. Onze schoolbus bracht ons naar Gent. Daar bezochten we in het huis Kina de tentoonstelling " 'k Zag twee beren". Na onze picknick genoten we van een stadswandeling in het centrum van de historische stad.

Lees meer...

Wat als?!? 

Het 6de leerjaar maakte zijn eigen versie van het welbekende programma "Wat als?"

Lees meer...

MEGA-fuif

Kleine kindjes worden groot.

Het 6de leerjaar genoot met volle teugen van de MEGA-fuif.

Lees meer...